Beizadea unui ofițer DGA, filmată amenințând polițiștii: „O să vedem cine va trimis aici”

Recidivist! Beizadeaua ofițerului DGA Cătălin Țibulcă a fost filmat amenințând polițiștii care au intervenit la un club din centru, ca urmare a unor apeluri făcute la 112 @ Pacienții Spitalului CFR au sunat la Poliție nemaisuportând zgomotul de la clubul de peste drum @ Dintre toți clienții din club, Radu Țibulcă s-a ridicat să le ceară socoteală polițiștilor, deranjat fiind de lumina girofarurilor @ Discuția dintre Radu Țibulcă și polițiști se încheie cu o amenințare: „O să vedem cine v-o  trimis aicea, luni”, le-a spus pe Radu Țibulcă polițiștilor pe un ton amenințător @ 7IAȘI a intrat în posesia unei înregistrări realizată în acea seară de către un client al clubului, care  a surprins intervenția lui Radu Țibulcă asupra polițiștilor @ Radu Țibulcă este la a doua faptă de acest gen @ Judecătoria a decis că Țibulcă trebuie să plătească daune unui politest pe care l-a hărțuit ani la rând pentru că l-a orpit în trafic și l-a amendat

Iată la ce a dus pasivitatea șefilor poliției care au mușamalizat ancheta în care comisarul DGA Cătălin Țibulcă și fiul său Radu Țibulcă l-au hărțuit pe agentul Marius Cojan doar pentru că a îndrăznit să-l oprească în trafic pe băiatul acestui comisar anticorupție și să-l amendeze. Pentru că ancheta a fost mușamalizată, Radu Țibulcă a prins și mai mult tupeu. Tânărul a recidivat și s-a luat din nou de polițiști.

7IAȘI a intrat în posesia unei înregistrări în care Radu Țibulcă le vorbește cu tupeu și pe un ton amenințător unor polițiști chemați să intervină în Clubul Time Out. Incidentul s-a petrecut în noaptea zilei de 29-30 iunie anul acesta, după ce polițiștii au fost chemați să intervină în Clubul Time Out situat vis a vis de Spitalul CFR. Polițiștii au fost chemați prin 112 de către pacienții spitalului care erau deranjați de intensitatea muzicii din club.

Îl deranjau luminile la girofaruri

După ce au ajuns la Time Out, polițiștii au vrut să vorbească cu administratorii clubului. Radu Țibulcă a fost singurul client din club care a ieșit afară să vorbească cu polițiștii. Acesta a spus inițial că a ieșit afară deoarece era deranjat de lumina de la girofarurile mașinii de poliție. Radu Țibulcă auzise de la polițiști că fusese reclamat faptul că muzica deranjează pe cei aflați în clădirile din jur.

„Credeți ca asta-i problema acestui oraș?”, le-a spus Radu Țibulcă polițiștilor.

Unul dintre agenții de poliție i-a spus lui Radu Țibulcă că ar fi mai bine pentru el să nu se bage.

„Dar de unde știți dumneavoastră ce-i mai bine și ce-i mai rău, pentru mine? Aici oamenii se distrează, nu cred că inoportunează pe nimeni, nu sunt blocuri de locatari, nicăieri”, le-a mai spus Radu Țibulcă, agenților de poliție.

Discuția se încheie cu o frază în care Radu Țibulcă îi amenință pe polițiști.

„O să vedem exact cine v-o trimis aicea, luni”, a încheiat Radu Țibulcă.

Ajutat de comisarul Țibulcă să hărțuiască un polițist

Radu Țibulcă nu se află la prima abatere. Pe data de 20 martie 2015, Radu Țibulcă a fost oprit in trafic, în Copou de polițistul Marius Cojan de la Secția 2 care  l-a amendat. Radu Țibulcă conducea  autoturismul marca Fiat cu numărul de înmatriculare IS-50-CRI. După ce l-a oprit polițistul l-a oprit, i-a cerut documentele, iar Radu Țibulcă a spus că nu are asupra sa certificatul de înmatriculare. De asemenea, polițistul a constatat că Radu Țibulcă i-a prezentat o poliță RCA expirată, un far al mașinii nu se aprindea, iar șoferul nu avea semnele de începător, deși era cazul să le poarte. La momentul respectiv, Radu Țibulcă avea 19 ani. Polițistul Marius Cojan a verificat în sistem și a constatat că mașina avea poliță RCA, dar că Radu Țibulcă nu avea asupra sa polița valabilă, ci doar una expirată. În consecință, polițistul Marius Cojan l-a amendat pe Radu Țibulcă cu 6 puncte penalizare și 420 lei amenda, pentru ca nu avea asupra sa certificatul de înmatriculare.

Încă din momentul în care a fost oprit de polițist, Radu Țibulcă a început să amenințe spunând că tatăl său este comisar la DGA și că va avea de suferit. Și-a sunat tatăl și a încercat să-l determine pe polițist să vorbească la telefon cu ofițerul DGA, dar Cojan a refuzat, aplicând pur și simplu Legea. La numai câteva zile după acest incident, Marius Cojan s-a trezit că împotriva sa a fost depusă un soi de plângere cu caracter disciplinar. Plângerea lui Cătălin Țibulcă conține tot soiul de insulte, Marius Cojan fiind descris ca un „Garcea” din Poliția ieșeană. Cercetarea disciplinară s-a încheiat și, cum era și normal, Marius Cojan a fost găsit nevinovat. Marius Cojan ar fi vrut să-l tragă la răspundere pe latura civilă sau penală și pe Cătălin Țibulcă. IPJ Iași a  mușamalizat ancheta astfel încât Marius Cojan l-a dat în judecată pe latură civilă pe Radu Țibulcă.

Judecătoria Iași a dispus ca Radu Țibulcă să-i plătească lui Marius Cojan suma de 500 lei cu titlul de daune materiale, 2.000 lei daune morale și 1.500 lei reprezentând onorari avocat. Sentința nu este definitivă, Marius Cojan a formulat recurs.

Constantin MAZILU

Tudor LEAHU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here