„Bebelușul” primăriței: la 26 de ani are 11 terenuri și tras o țeapă de 1 miliard

Fiul de doar 26 de ani al celei mai controversatre primărițe din județ a agonistit pste noapte o avere de invidiat: un teren de casă în Galata și zece terenuri agricole în comuna condusă de mama sa @ Cezar Cobuz Junior este executat silit de către un parterner de afaceri care s-a trezit țepuit cu un bilet la ordin neacoperit de lichidități @ La Țibănești, primărița Aurica Cobuz este șefa soțului care conduce Poliția Locală a comunei, iar fiul este agricultor de succes @ „Am peste 100 de neamuri. Nu țin socoteala celor 100 de rude”, spune detașată primărița

„Cine nu are bebe, să-și cumpere”, așa ar suna varianta adaptată pentru aleșii locali a unei vorbe din popor. Spre deosebire de bebe-ul lui Mihai Chirica, care la  câteva luni și-a tras teren în centrul orașului, junele latifundiar al primăriței din Țibănești, Aurica Cobuz, a strâns până la vârsta de 26 de ani 11 terenuri, dintre care unul în municipiul Iași, în Galata.

Mai precis, zece dintre aceste terenuri se află în comuna Țibănești, unde primar este mama, iar tatăl este șef al Poliției Locale, angajat la aceeași primărie.

O țeapă l-a dat de gol

Fiul primăriței din Țibăenști își încearcă norocul în afacerile din domeniul agricol taman în comua condusă de mama sa. Aici, Cezar Cobuz jr. a cumpărat mai multe suprafețe de teren de la localnici.

Faptul că tânărul fiu al primăriței a dat lovitura pe plan local nu ar fi ieșit la iveală, dacă firma acestuia, Eco Cereal SRL, nu ar fi tras o țeapă unui partener.

Mai precis, firma lui Cezar Cobuz jr. a achziționat de la Alcedo SRL produse pentru susținerea culturilor agricole, pentru care a folosit drept instrument de plată mai multe bilete la ordin. Unul dintre aceste bilete la ordin, avalizat chiar pe numele lui Cezar Cobuz, nu a fost acoperit de lichidități, fapt pentru care s-a ajuns la executarea silită.

Executorul judecătoresc a identificat toate proprietățile înregistrare pe numele lui Cezar Cobuz și a descoperit că tânărul deține zece terenuri agricole în comuna Țibănești, dar și un teren în municipiul Iași, în zona Galata. Ultimul a fost evaluat la peste 66.000 de euro, în vreme ce suprafețele cu destinaței agricolă la 17.000 de euro.

Primărița: „Am peste 100 de neamuri”

După cum era de așteptat, primarul de Țibănești, Aurica Cobuz, susține că nu are nici o legătură cu afacerile și averea agonistă de fiul ei ori a altor rude.

„Eu pe numele meu nu am nici firmă, nici terenuri. Am peste 100 de neamuri. Nu țin socoteala celor o sută de rude. Să știți că, dacă scrieți lucruri neadevărate în ziar, chiar mă supăr”, a spus telefonic Aurica Cobuz.

Culmea, declarația de avere depusă de primarul Aurica Cobuz nu se „pupă” cu cea a soțului, Cezar Cobuz sr. (tatăl tănărului executat silit – n.r.), deși sunt înregistrate în aceeași zi și, cu ochiul liber se poate observa că sunt completate de aceeași persoană.

Astfel, Cezar Cobuz arată în declarația sa de avere că deține un apartament de 59 de metri pătrați și o casă de 200 metri pătrați, ambele imobile în Iași, în vreme ce primărița susține că împreună cu soțul deține doar casa de 200 metri pătrați.

Soția primar, soțul – subaltern, șef al Poliției Locale

În urmă cu câteva luni, publicația locală Reporteris.ro dezvăluia faptul că, la Primăria Țibănești, în urma unui concurs cu un singur candidat pe loc, soțul primăriței a fost angajat șef al Poliției Locale din comună.

„Concursul a fost organizat în luna martie, la sediul primăriei, iar Cezar Cobuz, soţul, a fost singurul candidat (…)

În noua funcţie pe care o ocupă cu ajutorul soţiei-primar, Cezar Cobuz are venituri consistente, pe lângă pensia MApN. Conform grilei de salarizare semnate de soţie, salariul de bază al unui şef de birou de la Ţibăneşti este de 5.800 de lei brut.”, se arată în ancheta realizată de către jurnaliștii de la Reporteris.ro.

Bianca CRISTEA

2 COMENTARII

  1. Și uite asa după aia vor și pensii speciale și averi colosale intacte. Fraților trebuie sa punem mana pe lopeți și sa le rupem gaturile. Nu se mai poate. La pușcărie și confiscat totul, inclusiv averile de la neamuri. Tot. Ei își trec averea pe numele altora

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here