Batranete agitata pentru fostul primar din Prisacani. Primaria l-a dat in judecata pentru 20.000 euro

Constantin Chirila, fostul primar din Prisacani, a fost dat in judecata de primaria comunei pentru recuperarea sumei de 80.000 lei @ Chirila trebuie sa plateasca deoarece l-a concediat abuziv pe Vasile Iosif, fostul secretar al comunei

Iesit de foarte putin timp la pensie, Constantin Chirila, fostul primar din Prisacani, nu are norocul unor batraneti linistite. Asta deoarece este pus sa plateasca pentru greselile din urma, cele facute in perioada in care era inca primar al comunei. Astfel, in urma cu cateva saptamani, Primaria comunei Prisacani l-a dat in judecata pe Constantin Chirila pentru a recupera de la acesta suma de 80.000 lei.  La sfarsitul anului trecut, Primaria comunei Prisacani a fost nevoita sa-i plateasca fostului secretar al comunei, Vasile Iosif, cei 80.000 lei reprezentand salarii restante, penalitati de intarziere si daune morale. Vasile Iosif a dat in judecata Primaria Prisacani si pe Chirila, pe motivul ca a fost concediat abuziv si a castigat procesul. Constantin Chirila l-a concediat pe Vasile Iosif la data de 1.11.2008. Dupa cum am precizat anterior, Iosif a dat in judecata Primaria comunei Prisacani si pe primarul comunei Prisacani si a castigat definitiv procesul in data de 17.03.2010. Astfel, in sentinta pronuntata in dosarul 9965/99/2008, judecatorii au dispus reintegrarea pe functie a lui Vasile Iosif si plata salariilor restante din momentul in care a fost data afara abuziv adica de pe 1.11.2008 si pana cand si-ar fi reluat efectiv atributiile. De asemenea, judecatorii au dispus ca lui Iosif sa i se plateasca despagubiri morale de 5.000 lei. Iosif a castigat procesul cand Chirila era inca primar la Prisacani si de aceea a refuzat sa puna in aplicare hotararea judecatoreasca. Intre timp s-au adunat si penalitati si de aceea, la sfarsitul anului trecut, fostului secretar i s-au cuvenit 80.000 lei. Acesta a apelat la un executor, a blocat conturile Primariei Prisacani si si-a recuperat banii. Drept urmare, Primaria Prisacani l-a dat in judecata pe Chirila pentru a-si recupera banii.

„Noi acum trebuie sa recuperam banii de la Chirila, adica de la fostul primar. Primaria a platit pentru o greseala facuta de Chirila. Legea ne obliga sa ne indreptam impotriva fostului primar pentru a ne recupera banii”, a spus Gheorghe Stanciu, actualul primar al comunei.

DNA i-a batut la poarta

Fostul primar Chirila a avut un mandat plin de „peripetii” la conducerea Primariei Prisacani. In anul 2012, Primaria Prisacani a fost perchezitionata de DNA Iasi in urma unei plangeri privind o frauda cu fonduri europene. In actul de sesizare se arata ca firma care realiza lucrarile de aductiune de apa in cadrul unui proiect finantat cu fonduri europene i-a amenajat primarului o fantana arteziana in curtea casei. Potrivit unor surse, anul trecut, DNA a clasat dosarul Chirila fiind gasit nevinovat. Dupa ce a pierdut alegerile, in anul 2016, Constantin Chirila a fost angajat la Consiliul Judetean in virtutea unei relatii pe  care o avea cu unul din sefii institutiei. Dupa circa un an, Chirila a iesit la pensie. Constantin Chirila nu a raspuns apelurilor telefonice ale jurnalistilor 7 Est.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here