Bateria se descarcă rapid? Cum încărcăm corect telefonul pentru a prelungi viața bateriei

Reîncărcarea telefonului este adesea o acțiune reflexă, făcută fără să ne gândim la corectitudinea ei. Atunci când întâmpinăm probleme cu bateria, tendința este să dăm vina pe echipament sau producător. Ce adesea nu realizăm este că suntem adesea responsabili pentru deteriorarea bateriei.

Un obicei comun este să lăsăm telefonul la încărcat peste noapte, însă acest lucru poate contribui la scăderea duratei de viață a bateriei. Această practică duce la ceea ce se numește „încărcare de rezervă”, unde bateria scade constant la 99% și apoi începe din nou să se încarce. Acest ciclu se poate repeta de mai multe ori într-o noapte, generând căldură și ducând la deteriorarea bateriei.

O soluție este să investiți într-un încărcător inteligent, care se oprește automat atunci când bateria atinge un anumit procent. De asemenea, este recomandat să nu încărcați telefonul mai mult de două ore.

Renunțarea la încărcătoarele ieftine este o altă măsură importantă. Încărcătoarele de calitate slabă pot compromite nu doar bateria, ci și securitatea telefonului și a locuinței, putând cauza scurtcircuite și incendii.

Evitarea fluctuațiilor de temperatură este esențială pentru menținerea sănătății bateriei. Temperaturile extreme și fluctuațiile bruște pot deteriora permanent bateria, iar supraîncălzirea telefonului în medii precum plaja sau lângă o piscină poate agrava această problemă. Este recomandat să păstrați telefonul la umbră în zilele călduroase și să investiți într-o husă specială de protecție.

De asemenea, un alt sfat este să nu încărcați telefonul până la capăt sau să-l lăsați să se descarce complet. O practică mai bună este să îl încărcați când bateria ajunge la aproximativ 20% și să-l scoateți de la încărcat când ajunge la 80%, mai ales în cazul încărcării rapide. Încărcarea de la zero poate genera căldură excesivă, iar încărcarea peste 80% este ineficientă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here