Bătăi de cap pentru un cunoscut neurochirurg ieșean din cauza mitei

După ce a efectuat sute de interveții chirurgicale la cap în carieră, un cunoscut neurochirurg ieșean, Victor Dimov, a ajuns să aibă, la rândul său… bătăi de cap. Doctorul în cauză a primit interdicție de a mai profesa în sistemul public de sănătate din România, magistrații Tribunalului Iaşi hotărând ca Dimov să fie judecat în conti­nuare sub control judiciar pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit rechizitoriului întocmit de anchetatori, fostul neurochirug de la Spitalul de Neurochirurgie „Prof.Dr. Nicolae Oblu“ ar fi cerut, în data de 18 iulie 2016, suma de 1.000 de lei pentru sine și 200 de lei pentru un anestezist din cadrul spitalul în schimbul unei intervenții chirurgicale.

Deoarece Victor Dimov i-ar fi dat de înţeles pacientului că are influenţă asupra anestezistului şi că îl va determina pe acesta să îşi exercite atribuţiile de serviciu, procurorii i-au mai pus în cârcă acestuia și infracţiunea de trafic de influenţă.

„În data de 20.07.2016, în condiţii de flagrant, a primit suma de 1.200 de lei, dând de înţeles că deja a dat 200 de lei anestezistului pentru faptul că participase la intervenţia chirurgicală“, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here