Băsescu, hoitarul nesimțit de Caracal

despre proxeneții politici care țin predici de duminică

 

Ar fi fost greu de crezut că un necrofag politic cu vechimea lui Traian Băsescu se va putea abține să nu muște o halcă din cadavrele de la Caracal. E ca și cum am vrea să existe hiene vegane. Sau vapoare din plumb.

Așa că behăitorul ex-prezidențial s-a înfipt pe marginea gropilor încă nesăpate și a început să dea lecții și să arate cu degetul, în stilul dogit-mecanic al casei, doldora de slinoșenie în costum.

Pătruns pînă în măduva oaselor de ideea stalinistă că procurorii sînt și judecători, și călăi, fostul președinte al Romîniei post-comuniste a cuvîntat cu oarece agramație, ca de la tribuna unei ședințe a Comitetului Central al Partidului Procurorist – Paradist Rrromîn : ,, Sunt convins că procurorii şi poliţiştii vor ajunge în zone extrem de sensibile cu demnitari locali şi de la nivel central din judeţul Călăraşi, Olt şi din alte zone pe care Felix Bănilă şi procurorii lui îi vor executa, pe bună dreptate, fără niciun fel de reţinere ,, .

Da, suspecții sau inculpații trebuie ,, executați ,, de procurori. ,, Fără niciun fel de reţinere ,, . Da, exact. Păi, unde ne credem noi, tovarăși … ? Ce-i cu democrația asta … ? Vi s-a suit la cap, aaa … ?

Mai mult, apărătorul legii, al dreptății și al celor necăjiți ne spune încă ceva : ,, Marea problemă este dacă procurorii DIICOT vor avea forţa să treacă peste complexul de tip DNA şi să execute fără ezitare şi străinii, beneficiari ai serviciilor minorelor răpite, şantajate, umilite de criminalul proxenet şi oamenii lui ,, .

Iată, deci, că aceia care îl acuzau pe Băsescu de felaționism în fața Marelui Licurici american n-au avut dreptate : El Comandante nu le ține partea străinilor, ba chiar asmute procurorii asupra lor. Huoo, lifte străine ! Bravo, comandante Che Gargara !

Ca să fie totul clar, cel care a reformat îndelung statul, timp de zece ani prezidențiali , concluzionează apoteotic : ,, Dosarul Caracal este testul care ne va arăta daca justiţia din România este capabilă să aplice legea ,, . Aplauze ! Și pauză de greață.

Și noi, care credeam că ,, justiția din Romînia este capabilă să aplice legea ,, , duduind, încă din vremea marelui reformator Băsescu … Sau mai credeam și că euro-atlantistul Băsescu e prietenul pe viață al aliatului strategic american …

Cînd colo, ce să vezi … ? Justiția aia ultra-reformată de Băsescu și ai lui încă e în probe, după cum ne spune însuși fostul ei Big Daddy reformator. Iar acum, după ce în presă au explodat acuzații vizînd posibila implicare în ,, cazul Caracal ,, a unor străini, inclusiv militari americani, ex-felaționistul pro-american Băsescu n-are nici o problemă să se suie pe valul anti-american, care începe să se contureze din ce în ce mai vizibil.

Just business, as usual. Așa cum era felaționist al unchiului Sam din interes, fiindcă șefii SUA îi garantau puterea, în schimbul supunerii totale, tot așa a devenit anti-american, după ce jupînii de la Washington l-au lăsat în drum, ca pe o cîrpă fără putere și fără influență. Fiindcă mîrîitul înspre americani i-ar putea păstra ( crede el ) procentele zdrențuite cu care s-a tîrît în Parlamentul European.

Ceea ce uită Băsescu ( din cauza băuturii sau a altor boli ) e că, atunci cînd nu va mai reprezenta chiar nimic, americanii îl vor lăsa cu totul pradă maidanezilor, ca exemplu pentru cei care vor mai scuipa organul pe care l-au pupat. Just business, de asemenea.

De ce am pierdut atîta timp cu disecarea cadavrului ambulant numit Băsescu ? Fiindcă fostul behăitor prezidențial a fost doar vîrful purulent al infecției naționale. El Comandante a ajuns acum doar o bubă oarecare, dar infecția generalizată a rămas, cu toată garnitura de lingăi, propagandiști și păpușari din spatele cortinei. S-au schimbat doar dosurile, statele de plată și sforile.

A, și numele iluziilor s-au schimbat. La fel ca cearșafurile dintr-un bordel șubred, cu tricolor pe firmă.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii ieşene. Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here