Banii publici sunt bani de buzunar! Șeful PNL Iași și-a luat electronice de 21.000 lei și a plătit 80 de zile de parcare în aeroport

@ 7IAȘI continuă campania în care prezintă modul în care parlamentarii de Iași folosesc banii alocați de stat pentru activitatea cabinetelor parlamentare @ În ediția de astăzi, Alexandru Muraru – deputat și președinte al PNL Iași @ Deși biroul său parlamentar are doar doi angajați, acesta a cheltuit 21.000 lei pe 5 calculatoare (3 laptop-uri și 2 PC-uri), 3 aparate foto profesionale, 1 teleprompter și un hard-disck extern suficient de mare cât să stocheze întreaga viață a parlamentarului @ În 2021, Alexandru Muraru și-a lăsat mașina în Aeroport aproximativ 80 de zile @ A decontat din banii publici peste 2.000 de lei pentru 30 de tichete de parcare! @ Cam cât alocația unui copil pentru un an de zile! @ Aroganțe pe banii contribuabililor: în luna iunie 2021, Muraru a îndrăznit să-și lase mașina în parcarea Aeroportului 11 zile la rând @ Pe facebook, Muraru se ia la trântă cu Putin, dar în viața reală fuge: nu a răspuns la niciuna dintre întrebările 7IAȘI

Apărut în spațiul public ca un posibil reformator al politicii ieșene, un reper moral provenit din zona intelectuală a Iașului, președintele PNL Iași, deputatul Alexandru Iulian Muraru, s-a contaminat rapid cu toate obiceiurile proaste ale clasei politice. Cocoțat conjunctural la vârful politicii ieșene, Muraru a preluat imediat metehnele predecesorilor săi liberali: aroganță, demagogie și dezmăț cu fonduri publice. Lăsând deoparte impotența politică, vom prezenta astăzi o dovadă a lipsei de respect față de cetățeni prin expunerea modului în care președintele PNL Iași, a ales să cheltuie banii alocați de Camera Deputaților pentru cabinetul său parlamentar. Teoretic, aceste sume forfetare sunt alocate din bani publici pentru a susține desfășurarea activității parlamentarilor. Deputații și senatorii ar trebui să folosească acești bani pentru a desfășura acțiuni în teritoriu în sprijinul comunității pe care o reprezintă. În realitate acești bani au devenit o sursă de cheltuială depravantă, o risipă legală de bani publici. O sfidare la adresa cetățenilor!

Aparatură electronică de 21.000 lei!

Președintele PNL nu s-a făcut remarcat cu vreo reușită pentru județul Iași, în schimb s-a preocupat intens de achiziții de aparatură electronică din bani publici pentru propriul interes. În primul an de mandat, din banii destinați susținerii activității în circumscripția electorală, Alexandru Murau și-a cumpărat aparatură electronică în valoare de 21.000 de lei! În prima lună de activitate parlamentară, februarie 2021, primul lucru pe care l-a cumpărat deputatul liberal Alexandru Muraru a fost un teleprompter cu telecomandă Leeventi în valoare de 400 lei! De ce ar avea nevoie un parlamentar de un asemenea echipament? Doar din ipocrizie, ca să pară în fața cetățenilor ceva ce nu este. Teleprompterul îi ajută pe cei care nu pot ține un discurs public coerent și pentru a nu se face de râs apelează la acest tertip. În filmulețele postate pe rețelele de socializare, deputatul Muraru pare să vorbească liber, fără cusur, ca un adevărat intelctual, un mare orator. E doar o scamatorie, o prefăcătorie! În realitate Muraru este un trișor care citește de pe prompterul pe care îl are în față!

După această achiziție esențială în activitatea demagogică a politicianului, Muraru a mai făcut două achiziții: un PC Complet Expert C32 pentru videoconferințe în valoare de 2.340 lei  și un hard disk extern de 10 TB la prețul de 1.125 lei. În martie 2021, Muraru face o nouă achiziție esențială pentru activitatea parlamentară fără de care nu ar fi putut vota legi în parlament: un aparat foto! Pe 29 martie, Muraru cumpără de la Awa Smart Picture SRL un aparat foto DSLR Canon EOS 2000D, 24.1 MP de culoare neagră și un obiectiv EF-S 18-55 mm la prețul de 2.400 lei. Însă aparatul Canon se simțea stingher, așa că, trei zile mai târziu, deputatul Muraru mai achiziționează un aparat foto. De data aceasta, un Olympus E-M10 16 MP 4K argintiu, pentru care a plătit 2.450 lei pe platforma Emag. Iar la finalul lunii, pe 22 aprilie, deputatul mai achiziționează încă un calculator cu o valoare de 2.500 lei.

Cabinet parlamentar sau agenție de filmat la nunți și botezuri?

În luna următoare, asemeni unui dependent, Alexandru Muraru mai face o nouă achiziție. Pe 28 mai, deputatul cumpără cel de al treilea aparat foto (!!!), identic cu cel achiziționat în luna martie. Alți 2.400 lei dați pe apa sâmbetei. Două săptămâni mai târziu, liberalul mai sparge 2.450 lei din pușculița statului, de data aceasta pentru un laptop Lenovo ThinkBook achiziționat de pe Emag. Mai trec alte două săptămâni și la finalul lunii iunie Muraru își trece în portofoliu și un laptop HP de 2.500 lei cumpărat de la Altex. Nebunia achizițiilor de electronice se încheie pe 13 noiembrie când președintele PNL Iași își întregește recuzita cu un nou laptop HP, tot de la Altex, pentru suma de 2.325 lei. În total discutăm despre 5 stații de lucru (3 laptop-uri și 2 PC-uri), 3 aparate foto profesionale, 1 teleprompter și un hard-disck extern suficient de mare cât să stocheze întreaga viață a parlamentarului! De ce ar avea nevoie un deputat de atât de multă aparatură? S-a transformat Camera Deputaților în agenție de publicitate sau de filmat la nunți și botezuri? Ce legatură au aceste echipamente cu activitatea parlamentară? Cine folosește cele 5 calculatoare și 3 aparate foto, în condițiile în care deputatul are doar două persoane angajate la cabinetul parlamentar?

2.000 lei pentru parcarea mașinii în Aeroport!

Spre exemplu, deputatul Muraru își lasă mașina în parcarea Aeroportului Iași aproape de fiecare dată când pleacă la București. Săptămânal mașina rămâne în parcarea aerogării câte 2-3-4 zile. Lui Muraru nu-i pasă cât costă, pentru că decontează contravaloarea parcării din bugetul Camerei Deputaților. Iar pentru că nepăsarea și nesimțirea politicienilor este fără margini, în luna iunie 2021, Muraru a îndrăznit să-și lase mașina în parcarea Aeroportului chiar și 11 zile la rând! Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Aeroportului Iași, primele 24 ore de staționare în parcare costă 30 de lei, iar fiecare zi suplimentară se tarifează cu alți 25 de lei. În 2021, Alexandru Muraru și-a lăsat mașina în Aeroport vreo 80 de zile! A decontat din banii noștri peste 2.000 de lei pentru 30 de tichete de parcare! Cam cât alocația unui copil pentru un an de zile!

Muraru se ascunde de 3 zile

7IAȘI i-a cerut deputatului liberal să clarifice care a fost scopul achiziției celor 3 laptop-uri, 2 calculatoare și 3 aparate foto și cum sunt acestea utilizate de cabinetul parlamentar în beneficiul cetățenilor. I-am dat în ultimele 3 zile deputatului Muraru mai multe mesaje atât sms cât și prin intermediul aplicației whatsapp, însă președintele PNL se ascunde în tăcere. Nu simte nevoia să le explice cetățenilor care l-au trimis în Parlament de ce își bate joc de banii lor și consideră că ieșenii nu au dreptul să știe ce face el cu fondurile publice. Pe Facebook Alexandru Muraru e cel mai viteaz parlamentar, se ia la trântă până și cu Putin. În viața reală se ascunde ca un laș, neavând tăria de caracter să-și asume faptele.

Rareș Neamțu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here