Banii din imobiliare le-au luat mintile! Gheorghiu de la Fratelli si Maxim de la Roton in razboi cu favorita primarului

Buni, rai, oamenii cu bani din Iasi investesc puternic in imobiliare. Cunoscute personaje ale vietii mondene, Bogdan Gheorghiu, patronul de la Fratelli, si Bogdan Maxim, patronul casei de discuri Roton, au intrat in razboi cu Irina Magelona Placinschi, poreclita sexy-dezvoltatoarea, recent intrata in gratiile primarului Mihai Chirica. Motivul: un drum de acces, de numai cativa metri patrati, situat pe Aleea Sadoveanu, vis-a-vis de Liceul Pedagogic, chiar la granita dintre cele trei proprietati invecinate. Intr-o actiune judecatoreasca, femeia de afaceri ii acuza pe cei doi barbati de frauda si de eludarea legii civile ce reglementeaza dreptul de proprietate. Placinschi cere anularea contractului de vanzare-cumparare incheiat intre firmele Concept SRL si 3 of  Music SRL Iasi. Cu totii dezvolta proiecte imobiliare pe terenurile de pe Aleea Sadoveanu, unde preturile au crescut ametitor de mult in ultimii ani.

Razboi total intre trei cunoscuti afaceristi ieseni, cu business-uri banoase in domeniul imobiliarelor. Dezvoltatoarea Irina Magelona Placinschi, aparuta din neant pe piata locala a imobiliarelor, ii acuza pe oamenii de afaceri Bogdan Gheorghiu, patronul SC Concept SRL si pe Bogdan Maxim, reprezentantul SC 3 of Music SRL, de frauda si de eludarea legii civile care reglementeaza drepturile de proprietate. Placinschi cocheteaza de ceva timp cu imobiliarele, insa recent usile Palatului Roznovanu i s-au deschis complet, primind unda verde pentru mai multe proiecte, unele ce ar urma sa fie edificate chiar pe terenuri ale primariei. Explicatia: Chirica are mai nou o slabiciune pentru Irina Placinschi.

Intr-o plangere adresata Judecatoriei Iasi, Placinschi, prin intermediul avocatei sale, Lacramioara Liliana Guzu, arata ca cei doi barbati i-ar fi incalcat dreptul de proprietate prin faptul ca nu i-ar fi permis accesul pe un drum de cativa metri patrati, aflat intre cele trei proprietati invecinate, denumit drept cale de acces. Aparatorul care reprezinta interesele Irinei Placinschi le cere magistratilor sa constate nulitatea absoluta a contractului de vanzare-cumparare incheiat intre firmele Concept SRL si 3 of  Music (fosta ROTON), cu privire la instrainarea unei cote indivize de 0,05 metri patrati teren, din suprafata totala de 4840 mp, avand destinatia „drum”. Mai mult, dezvoltatoarea Placinschi solicita si obligarea celor doi oameni de afaceri la plata cheltuielilor de judecata.

“Au actionat cu rea-credinta in scopul fraudarii legii”   

“Subsemnata am un teren invecinat cu o cale de acces catre drumul public. Intrucat am refuzat sa-mi dau acordul pentru constituirea unui astfel de drept in favoarea celor doi parati, acestia din urma au actionat cu rea-credinta. In cunostinta de cauza, ambii au actionat cu scopul vadit de a frauda dispozitiile legale prevazute de legea civila. Acest act imi prejudiciaza interesele intrucit pentru constituirea unui drept de servitute se impun respectarea unor reguli clare precum si respectarea dreptului de proprietate al celorlalti vecini. Paratii au procedat astfel cu scopul ilicit de a eluda dispozitiile legii civile ce reglementeaza constituirea dreptului de proprietate”, a explicat in actiunea judecatoreasca Irina Placinschi.

La final, aceasta le-a mai cerut judecatorilor sa constate nulitatea actului juridic (n.r.- contractul de vanzare-cumparare) incheiat anterior intre societatile celor doi oameni de afaceri, Bogdan Gheorghiu si Bogdan Maxim.  Placinschi a mai precizat in cererea sa ca “desi are un teren invecinat cu o cale de acces catre drumul public a refuzat ca sa-si dea acordul pentru constituirea unui drept in favoarea celor doi barbati”.

Placinschi: Nu sunt persoana publica. Va dau in judecata”

Contactata telefonic, Irina Placinschi s-a aratat foarte iritata si suparata de intrebarile jurnalistilor de la 7 Est.

“Nu va intereseaza pe dvs ce actiune am facut eu in justitie. Nu sunt persoana publica. Va amintesc faptul ca avocata mea a trimis catre redactia ziarului 7 Est o adresa oficiala in care este mentionat clar ca nu sunt persoana publica. Cu prima ocazie cu care mai scrieti despre mine, cred ca o sa va actionez in judecata”, a replicat dur dezvoltatoarea din Iasi.

Gheorghiu: Nu am fost citat. O sa-mi contactez avocatul”  

De cealalta parte a baricadei, omul de afaceri Bogdan Gheorghiu a sustinut ca nici macar nu a primit vreo citatie oficiala referitoare la procesul civil intentat de Irina Placinschi.

„Nu stiu cu exactitate despre ce e vorba. Nu am fost citat. O sa iau legatura cu avocatul meu. Probabil e vorba de un teren de pe Aleea Sadoveanu, situat vis-a-vis de Liceul Pedagogic, spre Breazu. Pot sa va spun insa ca eu am luat de la domnul Bogdan Maxim o cota indiviza pentru o cale de acces in zona. Se pare ca domnul Maxim nu i-ar fi dat acceptul si acestei doamne, pe acel drum. Mai multe chiar nu stiu sa va spun”, a conchis milionarul Gheorghiu. Pana la inchiderea editiei, desi a fost sunat in repetate rinduri pentru a-si exprima punctul de vedere referitor la scandalul din justitie cu Irina Placinschi, omul de afaceri Bogdan Maxim a avut telefonul inchis.

Bianca CRISTEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here