Balele sfinte pro-Iohanis, ajunse bulbuci anti-Joianis

despre slinul mental cu ifose de mir întrelectual

 

 

Ca mai mereu ( pardon, scuzaț’ ) , nimic nou sub soare : schema e veche și repetată pînă la greață după 1989, cu tot felul de prilejuri naționale și cîrnaționale, electorale sau nu. Iar episoadele prezidențiale pe bază de scremwurst săsesc, contaminate de mugetele surde ale plăvanului Joianis, sînt doar ultimele din seria post-comunistă, bună de păcălit prostimea votăcioasă & rafinăcioasă – ,, Împărtășanie cu balegă mov-vernil ,,.

La fel ca în cazul ex-idolului absolut Băsescu, jegosul turnător securist și bălosul & toxicul președinte neo-securist, s-au repetat și în cazul constipației ambulante Iohanis aceleași simptome ale șobolanitei endemice, care au făcut din turmele și haitele de presupuși intelectuali ai nației niște gloate mîloase, de o agresivitate incredibil de primitivă, a căror gregaritate era și mai grotescă prin contrastul dintre ambalajul elitoid și conținutul peșteroid.

De la alde Liiceanu, Patapievici, Baconschi & co pînă la ultimul ascarid întrelectual din Cimiș’ora, Foltișeni sau Babadag, sentințele noilor procurori sociali ai patriei erau clare : oricine îndrăznea să zică măcar ,, pîs ,, despre marele erou salvator, nemțizatorul balcanismului romînez, al doilea Carol întîiul etc primea brusc sentința de idiot, comunist, pesedist, anti-european și, mai ales, pro-rus & putinist, adică noua ștampilă acuzatoare de serviciu, by capitalismul democraturist multi-lateral sub-dezvoltat. O ștampilă soră geamănă, în oglindă, cu ,, spionajul pentru anglo-americani ,,  , ,, ploconirea în fața imperialismului capitalist ,, și alte mizerii toxice & criminale, care au ucis milioane de oameni și au otrăvit viața altor sute de milioane, în vremurile luminoase ale comunismului stalinist, maoist sau ceaușist.

Nu e vorba că erau mai buni decît constipatul mental alde Ponta sau Dăncilă, Geoană sau Moș Crăciun ( deși ,, omul Moscovei ,, Geoană e acum nr 2 în conducerea alianței militare anti-Moscova … ). Nici măcar despre  ultra-mediocritatea bovină a lui Joianis nu e vorba. Ci despre primitivismul agresiv, exclusivist și cripto-comunisto-FSN-ist al  ,, elitei ,, romîneze și al meselor largi, întrelectuale, de pe plaiul tribului miorițic. ,, Cine nu e cu noi, e împotriva noastră  ,, ,  asta e regula de bază, saulo-pavelistă și stalinistă, a farurilor moral-întrelectuale, ,, dă dreapta ,, , ale turmei cu pretenții de reformare a nației.

Acum, aceiași acuzatori publici ai dujmanilor patriei și avocați ai mesianosului dulap săsesc au devenit, după cum le e obiceiul, stuchitorii cei mai aprigi ai bovinei nemțofone. Mvaaai, cum n-a făcut nimic plăvanul prezidențial pentru învățămînt … Mvaaai, cum n-a făcut nimic dobitocul sibian pentru sănătate, și în anii lui de președinție au fost mai multe ,, Colectivuri ,, , cu morți și răniți mai mulți ca în catastrofa după care premierul Ponta a demisionat … Mvaaai, cum a legitimat el, în mod repetat, ,, ciuma roșie  ,, , adică PSD-ul pe care l-a adus la guvernare și împotriva căruia lătra mai ‘nainte cu spume la gură, anti-constituțional și patologic … Mvaaai, cum își bate joc statul de cetățeni, la fel ca înainte … Mvaaai, cum e condusă țara tot de serviciile de informații, ca în Rusia … Mvaaai, cum se balegă la fel în capul nostru procurorii și judecătorii … Mvaaai, ce nesimțit e bovinul porcin brînzidențial și cum cheltuie el milioane de euro pentru mofturile lui și ale țatei conjugale …

Aceleași haite de întrelectuali propagandiști au trecut, cu aceeași agresivitate, de la linsul zelos și artistic al dosului iohanist la mușcatul turbat al aceluiași dos prezidențial, ca și cum lingăii agresivi de ieri nu erau tot ei, ci alții. Nici cîrnat n-au mîncat, nici gura nu le pute. N-au nici măcar minimul bun simț al ultimului ministru de interne ceaușist, tovarășul Postelnicu, care a recunoscut public : ,, Am fost un dobitoc ,,. Din punctul ăsta de vedere, liicenii, patapievicii și restul făinii elitoide au obiceiul caprei dintr-o vorbă de la țară : rîioasă, da’ tot cu coada pe sus. Fiindcă așa le tot merge, de peste 30 de ani, acestor pseudo-vindecători toxici, care cred că sînt altceva decît un izotop cu franjuri ai celor pe care îi combat pavlovian, ca niște cruciați rătăciți în jefuirea Bizanțului.

După această nouă serie de stuchit în locul lins, am pentru eliții nulii același vechi îndemn : mai duceți-vă, băi, liicenilor, patapievicilor și baconschilor gedesiști, în umbrozitatea voastră maternă. Cu tot cu joianișii voștri băsești, cîțoizi și ciucari.

În rest îi ghini, o plouat, s-o făcut maieurile maieutice cît popușoii din ,, Povestea poveștilor ,, lui Creangă.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii. Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale ( https://lucianpostu.wordpress.com/rominia-i-a/ )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here