Babașa, bimbașa și Sinan Pașa

despre noua reeducare de tip soft power, cu franjuri de flauăr pauăr flaușat

 

 

( cu vocea lui Octavian Cotescu pe peron, în ,, Tanța și Costel ,, ) ,, ‘Bă, cee raasijti, ‘bă, cee raasijti ! ,, ( https://m.youtube.com/watch?v=rHAqU-33lcw ).

Cum ,, care rasijti ,, ? Ăia dă pă ștadion, dom’le, care i-a huiduit pă junele talent manelistic & moțartat Babașa și pă fratili lui mai mare, domnu’ Coldplei ( n-am zis ,, de rasizm să ne iei ,, , rog ambasăzili, ong-urili alea buni, bio, și înfluențării civili & liberi să consemneze ).

Deci dacă-cumva ați zis, fie și în mintea proprie sau în șoaptă, că huiduielile alea n-au fost rasiste, ci doar o reacție mai puțin oxfordiană la nuca de cocos aplicată de generosul domn Coldplei pe propriul perete, să nu mai ziceți la niminea, nici măcar în somn, fiindcă e nasol, s-a stabilit deja, la Comitetul Central și Periferial al Partidului Corecticist Umanoidal : a fost rasizm la greu, din ăla najpa, kukuksklănesc, chiar dacă mascat perfid în chestii decadente, deviaționiste, esteticiste și ca la piață, dom’le, adică cum vine asta, ai plătit pentru portocale de Sicilia și faci scandal că ai primit corcodușe fleașcă dă Strehaia, păi ce-i cu figurile astea de rasijti, aaa … ?

Păi, vine omu’ ăla cu trupa lui, atîta drum, de departe, ne bagă în seamă și în alte locuri pe noi, niște amărîți de lîngă gardul cu rușii, ba chiar ne bagă de două ori, o seară după alta, și noi îl huiduim … Păi, e frumos așa … ? ! Popor de rasijti primitivi, ce să mai vorbim, io în locu’ lu’ duomnu’ Coldplei sunam imediat la NATO, UE, Neurovision și Ghidul Muștelin, să ne dea inkstantaneu afară, păi cît se mai poate cu sălbătăcia asta …

Iar dacă-cumva credeți că astea ie așea, pă politică, ca să ne pună la colț, n-ați nimerit-o : pe baza asemănării dintre numele Babașa și funcția militară otomană ,, bimbașa ,, , un grup de cercetători malaiezieni de la Universitatea Cocksword a publicat deja un studiu din care rezultă cît de vechi și de periculoase sînt rădăcinile rasismului romînez. Mai exact, unul dintre primii rasiști de top de pe plaiurile carpatine a fost odiosul xenofob Mihai, guvernator al Craiovei, zis și Viteazul ( scuzați naționalismul suveranist ). În  loc să-l primească pe dl Sinan Pașa , prim-vizir al Comisiei Otomane, cu pîine, sare, petrol, gaze, tribut și comenzi pentru vaccin anti-ciumă, acest cotropitor de Mihai ( doar a invadat Moldova și Ardealul … ) l-a atacat în mod sălbatic, la Călugăreni ( nume clar dubios ) pe străinul civilizat din vechiul Costicănopole, deși musafirul era bătrîn și apăsat de turbanul greu, precum și de grijile Uniunii Otomane.

Ca o dovadă irefundabilă a efectului negativ, pe termen lung, pe care îl generează atitudinile rasiste și xenofobe precum cea a lui Mihai zis Viteazul, o echipă de fotbal din Craiova, numită în mod abuziv ,, Știința ,, și apoi ,, Universitatea ,, , a dat dovadă, peste cîteva sute de ani, de același comportament primitiv vizavi de străini, bătînd într-un mod reprobabil, chiar pe terenul de sport, și chiar eliminind din competiție, echipe mult mai civilizate din Franța, Italia și Germania, adică toată floarea cea vestită a întregului apus.
Iată unde pot duce sechelele trecutului, agravate de opresiunea dictaturii comuniste ! Să facem totul, stimați concetățeni, pentru a exclude din viața  noastră și a lăsa in negura istoriei asemenea comportamente reprobabile, care nu caracterizează ospitalierul nostru popor ! Coldplei și un vraci tungus  / Lăbărtate ne-a’ adus !
Așteptăm cu interes civic și preocupare patriotică-ca SRI și celelalte structuri abulitate ale statului să dovedească și să demaște cu prompteritudine implicarea agenților putiniști în această pruvuocare uordinară. Băăi, agenților, or să v-audă colegii voștri, academicienii coldacieni !
Dă asemenea, pă princip’u’ principal a’ noii lozinci ,, manele și Coldplei / ie dăcît fuarte ochei ,, , ajteptăm cu mare iemoție ză niiu carcalete dîn seria babășist-coldpleieză. Dă eggzemplu, ,, Fuego & friends cîntă cantate și cantitate dă Bach ăl bătrînu’ ,, , în centru, acolo-șa la Anteneu’ Rumînez. Cu variațiuni la drîmbă pă teme dă la ora dă lucru manual și pedalier : ,, Un nemțos aveaa o ooorgă, maaantra mea,  / Și cîntaaa cuu eaaa laa mooorgă, / Daa’ oorgaaa l-aaa păărăsiiit,  / Dă tubuuri l-aaa văăduuviit  ,,. Fiujîn, manqua-ți-aj portativu’ matale portabil.
Cam asta e, ne mai rîdem și noi, chiar dacă nu-i rîsu’ nostru, da’ ce să facem, dacă turma mondială se duce cu cîntec spre rîpă, în frunte cu berbecii întrelectuali și castrați ?
Deci, ca să ne înțelegem și să fie clar pentru toată lumea : din toamnă, în grădinițe și în școlile primare – manuale automate de manelărie, coldpleierie fiujîn și lecții de înfierare a rasijtilor ksenofobi de tip Ștefan cel Mare ( fi-i-ar Podu lui Înalt să-i fie de pitic binar și a’ dracu’ … ).
Panimaite … ? ,, Jana nu e moartă, Jana se transformă ,,. Sau ciuma, da’ asta e deja o aluzie rasistă. Rectific : ciuma aia bună, bleu, bio, de la țara domnilor Hieronymus Bosch și Jonathan Swift. Slava !

Lucian Postu 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii. Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale ( https://lucianpostu.wordpress.com/rominia-i-a/ )

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here