Avocatul ucigaș de la Granit era beat criță în momentul accidentului!

Din păcate, aproape nu trece o lună fără că străzile Iașului să nu fie martorele unor accidente rutiere îngrozitoare. Ultimul, cel de acum două zile, de la Granit aduce pe tapet și o altă problemă, cea a consumului de alcool înaintea urcării la volan. Dacă și un tânăr avocat, având tot viitorul în față, a ajuns să cadă în această „capcană“, atunci lucrurile sunt grave și trebuie intervenit cumva.

Avocatul Victor Ion Axinte, de 26 de ani, a fost încătuşat după ce s-a urcat la volan aproape în comă alcoolică, cu peste 1,95 la mie, şi a curmat viaţa unui alt tânăr ieşean, iubita acestuia (26 de ani) aflându-se și ea în moarte cerebrală.

Astfel, în cursul serii de miercuri, Victor Ion Axinte şi iubita sa, o tânără de origine ba­sarabeană, au petrecut la o pensiune situată pe şoseaua Bucium cu ocazia zilei de naştere a unui prieten şi, spre miezul nopții au decis să plece spre casă. Prietenii avocatului, văzându-l că abia se ține pe picioare, au insistat să-i cheme un taxi, însă, până ca taximetrul să ajungă, Axinte şi iubita sa s-au urcat în maşină şi au plecat. La ora 23:22, autovehiculul a fost surprins de camerele de supraveghere de pe bulevardul Socola circulând cu viteză foarte mare, iar la semaforul de la Granit a intrat, pur și simplu, în spatele mașinii conduse de Lucian Vieriu, alături de care se afla Alexandra Vilichi, prietena sa. Maşina în care se aflau aceştia a fost făcută, practic, armonică, în timp ce autovehiculul avocatului a intrat pe contrasens şi a lovit un taximetru, marca Dacia Logan, al cărui şofer a fost şi el rănit uşor.

Poliţiştii care au ajuns la faţa locului au descoperit că acul vitezometrului s-a oprit la 155 de kilometri la oră, existând varianta ca viteza cu care rula mașina avocatului să fie în jurul acestei valori.

Victor Axinte este cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală gravă şi conducere sub influenţa alcoolului. Înainte de a fi audiat de procurori, Axinte a mers la spital, de unde i s-au prelevat două probe biologice. Valorile calculate de legişti au fost de 1,95 la mie în sânge la prima probă şi 1,80 la a doua probă, ceea ce arată că în momentul impactului va­loarea era mai mare, aceasta fiind în scădere…

Victor Ion Axinte a devenit avocat definitiv în decembrie 2016, atunci când a obţinut nota maximă la concurs și îşi deschisese cabinet de avocatură pe 1 fe­bruarie.

Partenera tânărului accidentat mortal la Granit se află încă în moarte cerebrală, medicii mai acordând ieri îngrijiri de specialitate avocatului care a provocat tragedia, partenerei sale care se afla în dreapta-faţă în autoturism, şi şoferului de taxi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here