Avion cu patru roate, / Vai di capu’ nostru, frate …

Dacă nu v-aţi bucurat încă, iaca, aveţi acu’ prileju’ : noul director al aeroportului ieşean e vechiul politruc pesedist Cătălin Bulgariu. Sau mai degrabă Vulgariu, dacă e să ne luăm după apucăturile lui, cam de mahala. Păi, cum altfel ai putea zice despre unul care sare, fizic şi verbal, la gîtul şefilor lui de partid ? Ori poate că astea îs doar invenţii dujmănoase, plătite de Soros, bozgoru’ şi jidanu’ naibii …

De ce ” politruc ” ? Păi, cum să-i zici unuia care e şi în Consiliul de Administraţie de la Spitalul de Recuperare, şi în cel de la Radio Iaşi, şi în cel de la aeroport ? Deci omul se pricepe la medicină, presă  şi aviaţie. Curat geniu renascentist, frate… Leonardo da Vinci e mic copil. Iar acum, drept recompensă, e numit mare şef la aeroport. Ca să-l ducă spre culmi stratosferice, evidamente.

La cît de înfoiat şi dibaci e noul şef al autogării aviatice, io aş zice mersi dacă n-o să propună o cursă subterană Iaşi-New York. Ori un metrou aviatic pe traseul Copou-Ciurea-Miroslava-Breazu. Cu haltă în Podu Roş şi gustări pe bază de mămăligă, brînză de oaie şi jiumere.

Brînza de oaie – de la primarul PSD din Schitu-Duca, mămăliga – din popuşoi de la Comarna, satul preşedintelui CJ Iaşi, Maricel Popa, şeful suprem al aeroportului. Jiumerele or să fie sigur din flapsuri de avion. Sau de pesedist.

Lucian Postu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here