Avertisment dur al unui medic cardiolog în plin val 4: ‘Sunt pacienţi care vin după COVID-19 cu infarct miocardic’

Prof. dr. Theodora Benedek avertizează că pacienții cardiovasculari care fac COVID riscă să dezvolte o formă severă a bolii. Şefa Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş recomandă vaccinarea.

Medicul Theodora Benedek arată că există pacienţi care fac infarct miocardic după ce au avut COVID-19 şi de aceea se impune tratarea continuă a pacienţilor cardiovasculari, să nu existe sincope, aşa cum au fost în prima parte a perioadei de pandemie.

„Sunt pacienţi care vin după COVID-19 cu infarct miocardic, tocmai pentru că acest COVID-19 le-a sensibilizat arterele coronare şi au dezvoltat infarct. Noi, cardiologii, trebuie să facem front comun cu tot corpul medical şi să încercăm să organizăm cursurile de diagnostic, de tratament, de tratament intervenţional, să păstrăm unele dintre proceduri fiindcă nu se poate să laşi pacientul cardiovascular netratat, numai pentru faptul că este pandemie”, a declarat şefa Clinicii de Cardiologie din cadrul SCJU Târgu Mureş, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here