“Autolivery”, o parte a viziunii Ford asupra “Orașului Viitorului”

Ford a prezentat ieri la Mobile World Congress (MWC) de la Barcelona, cel mai mare eveniment global dedicat industriei mobile, un concept inovativ denumit “Autolivery” (“Autolivrare”).

Acest concept este dezvoltat de o echipa de angajați Ford și imaginează mașini utilitare folosite în paralel cu drone pentru a prelua și livra bunuri și colete în zonele urbane.

“Ford are în propriul nucleu cultura revoluției și a inovației concepute cu scopul de a veni cu soluții care pun oamenii pe primul loc pentru a-i ajuta să economisească timp, bani și nervi, dar și pentru a transforma orașele noastre în locuri în care este ușor să circuli și să trăiești”, a declarat Ken Washington, vicepreședinte al biroului Cercetare și Inginerie Avansată Ford Motor Company.

Ideea Autolivery, unul dintre multele concepte propuse de angajații Ford în proiectele de tip Last Mile (“Ultima milă”), și-a concentrat atenția pe provocarea “ultimilor 15 metri” din industria livrărilor de marfă. Considerat cel mai dificil de automatizat proces din cadrul unei livrări, ultimul segment este analizat de multe companii care lucrează la soluții care au rolul de a rezolva complexitatea livrării coletelor pe ultimii 15 metri, sau de la mașină la ușa clientului. Este de așteptat ca presiunea rezolvării acestei provocări să crească la nivel global în următorii ani pe măsură ce PIB-ul fiecărei țări crește, iar livrările la nivel local evoluează ascendent datorită vânzărilor online.

“Chiar dacă ideea demonstrată virtual astăzi nu este încă posibilă, conceptul «Autolivery» sugerează modul în care cercetările noastre care se derulează în domeniul mobilității ne pot îmbogăți viețile într-un «Oraș al viitorului» sustenabil”, a declarat Washington.

Conceptul poate fi experimentat zilele acestea, în stand-ul Ford de la MWC cu ajutorul ochelarilor pentru realitate virtuală ca parte a viziunii Ford “Orașul Viitorului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here