(AUDIO) Elevi de clasa a II-a, terorizați de învățător: „Vin și te iau de niții aia!”, „Te ia mama dracului”

Înregistrări audio de la lecțiile ținute de învățătorul Constantin Șerban unor elevi de clasa a II-a:  „Briana, te ia mama dracului… Briana, treci mai departe…(POC! – zgomot de lovitură). Unde te uiți!… Tare! (… ) Briana, de la început! Altă leneșă. Citește de la început!!! (plânset de copil)” @ „Lucrează Rodica, că vin și te iau de niții ăia!” @ De ce să mă iau eu de el, mă, uitați-vă și voi dacă ăsta e copil. Ce să-i fac lu ăsta, chiar dacă-l iau de urechi (…) Pe el dacă-l iau de urechi spune acasă că a avut dreptate domnu’… Nu știe maică-ta că-mi mănânci sufletul aicea.” @ „Vocabularul deasupra! Băi tu nu auzi, fir-ai al dracului, tu nu auzi!” @ Recidivist: Constantin Șerban a fost sancționat doar cu „observație scrisă”, în urma unor acuzații de violență fizică și verbală împotriva unei eleve pe care a numit-o „butoi” @ Înregistrările audio au fost realizate într-o singură zi, când unul dintre părinți a reușit să strecoare un dispozitiv în ghiozdanul copilului său @ Pe parcursul celor patru ore, Șerban țipă întruna la copii, cu mici întreruperi în care își trage sufletul @ Părinții spun că unii copii au fost loviți, iar pe înregistrări se aud pocnete și izbituri @ Învățătorul se bucură de protecție politică: este consilier județean PNL și chiar dacă are 69 de ani, i s-a prelungit în  mai multe rânduri dreptul de a preda

Chiar dacă învățătorul Constantin Șerban de la Școala Gimnazială „Mihai Codreanu” din municipiul Iași a scăpat doar cu o „observație scrisă” în urma acuzațiilor de violență fizică și psihică împotriva unei eleve, părinții vor să demonstreze că micuții sunt supuși la o formă continuă de abuz de cum pășesc pragul clasei.

Unul dintre părinți a reușit să plaseze în ghiozdanul copilului său, elev la clasa a II-a, un dispozitiv cu ajutorul căruia a înregistrat lecțiile susținute de învățătorul Constantin Șerban într-o zi de școală. Înregistrările realizate într-o singură zi, aleasă de părinte la întâmplare, surprind expresii jignitoare, amenințări și chiar gesturi violente ale învățătorului.

7IAȘI prezintă în exclusivitate pasaje din înregistrarea realizată la lecțiile clasei a II-a unde predă Constantin Șerban, veteran al PNL și al Consiliului Județean Iași.

ORA 1

„Bă tu n-ai treabă, maică-ta… nu ai caiete, nu ai cărți… și ție îți trebuie papuci cu role, mă? Ești un obraznic, mă! Îți spun să te tunzi, decât papuci cu role mai bine tunde-te bă! Tunde-te! Tu auzi să te tunzi? Ce programare, mă, mă duc acolo și mă tund! Ce, tu ești cucoana Manda să te programezi? Ia loc! Dă-ți aia din cap! Mai bine îți cumpără cămașă! Măi taci măi din gură, te-ai învățat ca o țață. Bărbații vorbesc mai puțin. Și nevastă-mea când vine acasă toca toca!!! (urlă tare)

Este a treia zi când vii cu treningul. Diseara mă iau de maică-ta și-i spun!

Băi, băiete, citești ca o moară! Nu respecți punctul, virgula! (urlă tare)

……..

Briana, te ia mama dracului… Briana, treci mai departe…(POC!!! – sunet de palmă). Unde te uiți!… Tare!

………

De ce n-ai citit lecția, măi, lecția e de două zile. De ce nu citești lecția!!! Ridică-te-n picioare! Băi, tu lecția trebuie să o citești de 10 ori! Ia loc! Leneșule! Te joci toată ziua! (urlă tare)

…………

Briana, de la început! Altă leneșă. Citește de la început!!! (urlă tare) fetița plânge!

ORA 2

Vocabularul deasupra! Băi tu nu auzi, fir-ai al dracului, tu nu auzi!

(urlă tare)

………..

Cum se scrie titlul, mă? Cum vine asta să nu știi după atâta timp? Tu faci ce spunem noi!!!! (urlă tare)

Văd că scrii urât!!! (urlă tare)

……………

Unde ți sunt întrebările, mă? Tu DORMI!!! (urlă tare)

….

Mai facem o oră de comunicare, 3 ORE PE ZI!!! (urlă tare)

ORA 3

Tu nu trebuie să scrii după tablă! Tu nu știi CARTEEEEE! (urlă tare)

Desparte în silabe a cerut!!!! (urlă tare)

………

De ce să mă iau eu de el, mă, uitați-vă și voi dacă ăsta e copil. Ce să-i fac lu ăsta, chiar dacă-l iau de urechi…

…….

Pe el dacă-l iau de urechi, spune acasă că a avut dreptate domnu…

Nu știe maică-ta că-mi mănânci sufletul aicea.

………….

Caută Radica în lecție, caută!!!! (urlă tare)

……………

Învață să vorbești românește, fir-ar a dracului de limbă română…

……

Îți spun de doi ani de zile să nu mai vii cu cămașa peste pantaloni, e urât, e ca un bețiv! Lasă-i pe ăia de pe strada!

ORA 4

Vezi să nu te-mpină dracu să scrii!

Ați închis lecția? BĂ!!!! (urlă tare) bă tu ce ai în cap mă!!!! NU ÎNȚELEG! (urlă tare) mă tu auzi? TU AUZI!!!! (urlă tare)

……….

Mă tu când vezi semnul ăsta înseamnă adunat? Semnul ăsta ne ajută să înmulțim!!! (urlă tare)

…………

Lucrează Rodica, că vin și te iau de niții ăia!!!!

…………..

Dacă nu știi să explici DE CE??? (urlă tare)

Ai făcut-o așa, la nimereală!!!

A pălmuit și a numit „butoi” o elevă

La sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, Inspectoratul Școlar Județean anunța rezultatele anchetei desfășurate la Școala Gimnazială nr. 28 „Mihai Codreanu”, declanșată urmare a acuzațiilor venite din partea unei mame, care a arătat că fiica sa, elevă în clasa a II-a, a fost pălmuită de învățătorul Șerban și numită „butoi”, de față cu ceilalți colegi.

Ancheta ISJ a pornit de la solicitarea ministrului Educației de la acea vreme, Monica Anisie, care promitea „toleranță zero” pentru violența în școli.

Rezultatul anchetei a fost unul așteptat pe plan local, știindu-se că Șerban, veteran al PNL și al Consiliului Județean, beneficiază de protecția partidului.

„Observație scrisă” a fost sancțiunea aplicată de ISJ lui Șerban.

„(…) la nivelul unității școlare s-au dispus următoarele măsuri: sancționarea cadrului didactic în cauză cu „observație scrisă” și recomandarea în vederea asigurării unei comunicări mai eficiente cu elevii și părinții elevilor aflați în clasa a II-a B”, comunica ISJ în decembrie 2020.

Totodată, instituția recomanda transferul elevei la o altă clasă, împotriva protestelor venite din partea mamei.

„Este bătută zilnic, este făcută în toate felurile. Deși fetița merge la un psiholog, a început să se scape în pat. Nu mai vrea să meargă la școală”, mărturisea aceasta.

 

 

3 COMENTARII

  1. Așa era și când preda ca profesor de muzică la școala Nicolae Iorga! A lovit o colegă cu catalogul în cap acum 15 ani, ne amenința constant că ne aruncă pe geam, că ne agață în cuier. Încă îmi amintesc cum îl așteptăm toți cu frică în clasă și îi auzeam pașii pe hol… Macabru om!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here