Au renunţat la protest. MINERII din Valea Jiului AU IEŞIT DIN GREVĂ după ce a fost semnat contractul cu Complexul Energetic Hunedoara

Minerii blocaţi în subteran în minele din Valea Jiului au renunţat la protest, vineri seară, după ce le-a fost prezentat contractul semnat între SNIMVJ şi CEH, potrivit căruia societatea va putea vinde cărbune până la sfârşitul anului la preţul stabilit prin algoritmul impus de legislaţia europeană.

 

Potrivit preşedintelui Sindicatului „Huila”, Domokos Laszlo, cei aproximativ o mie de mineri de la cele trei unităţi din Valea Jiului – Petrila, Paroşeni şi Uricani – au renunţat la protest şi au ieşit la suprafaţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

 

El a spus că noul director al Societăţii Naţionale Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ), Aurel Anghel, le-a prezentat ortacilor contractul prin care societatea va putea vinde cărbune până la sfârşitul anului, fiind vorba despre 220.000 de tone, iar preţul cu care se va face livrarea este cel stabilit prin algoritmul impus de legislaţia europeană.

 

Aurel Anghel a fost directorul Minei Paroşeni, un înlocuitor pentru această funcţie urmând să fie numit în zilele următoare.

 

Joi, aproximativ 200 de mineri din schimbul I de la Mina Paroşeni, sucursală a Societăţii Naţionale Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ), au refuzat, după terminarea programului de lucru, să iasă din subteran, nemulţumiţi că reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara (CEH) nu le preiau cărbunele.

 

(Sursa: Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here