Au mutat un teren pentru blocul „prietenului de la Rutieră”. Proiectul a dispărut din Primărie

Pentru a evita un scandal monstru, viceprimarul Gabriel Harabagiu, cu doar câteva minute înainte de începerea ședinței de Consiliu Local, a retras un proiect de pe ordinea dee zi @ Acesta prevedea aprobarea unui PUZ  pentru un bloc într-o curte de pe strada Vasile Urechia @ În spatele proiectului se află Bogdan Ciochină, polițist la Rutieră, prieten intim al „vicelui” Harbagiu @ Afacerea este scandaloasă: s-a modificat adresa terenului de pe o stradă pe alta, primăria i-a acordat lui Ciochină un teren în folosință agriccolă pentru a obține acces la un drum, iar acest acces ajunge într-o fundătură, în curtea Centrului Balnear Nicolina

S-a ajuns prea departe! Viceprimarul Gabriel Harabagiu are un prieten polițist la Rutieră, iar acesta vrea să construiască un bloc în ograda familiei. Pentru că terenul nu avea deschidere la stradă, Primăria Iași i-a încredințat polițistului Bogdan Ciochină un teren în folosință agricolă. Ba mai mult, adresa terenului a fost schimbată pe parcursul procedurilor de avizare a proiectului, doar pentru ca prietenul viceprimarului Gabriel Harabagiu să primească aprobare. Intervențiile pentru acest proiect au ajuns până la cel mai înalt nivel. Temându-se de consecințele scandalului care urma să se declanșeze, viceprimarul Harabagiu a decis cu câteva minute înainte de ora începeri ședinței Consiliului Local, retragerea proiectului de pe ordinea de zi.

De teamă, Harabagiu a retras proiectul

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de marți, 24 aprilie, la poziția 48 se afla un proiect de hotărâre privind aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru un bloc cu demisol, parter și 3 etaje. Un bloc pe 4 etaje, raportat la faptul că una se aprobă, iar alta se construiește în Iași.

Cu numai câteva minute înainte de începerea ședinței, Gabriel Harbagiu, încolțit de consilierii opoziției, dar și cei ai PSD anunță „off the record” că proiectul urmează să fie retras, ceea ce s-a și întâmplat.

Bloc pe un petect de pământ

Neconcordanțele erau prea mari, se vedeau de pe lună și nici clica de partid ori de cumătrie nu putea ridica mâna în favoarea unei asemenea enormități.

Prietenul lui Harabagiu, Bogdan Ciochină de la Rutieră, avea două petece de pământ, din care unul luat sub formă de contract de folosință agricolă de la primărie. De fapt, Ciochină avea în proprietate o curte, de 360 metri pătrați.

Alții nu primesc aprobare pentru casă pe o așa suprafață mică de teren, dar Ciochină vrea să trântească un bloc acolo.

Au schimbat adresa

Vecinii au fost dezinformați cu privire la proiectul pe care primăria intenționa să-l aprobe. Inițial s-a anunțat că blocul va fi ridicat pe strada Vasile Urechia, iar ulterior, în ultima fază a aprobărilor, acesta a fost mutat pe o stradă paralelă, Hatman Șendrea.

Pentru a obține acces la acest drum, Bogdan Ciochină a obținut de la Primăria Iași posesia unei suprafețe de teren, sub forma unui contract de folosință agricolă.

Mai mult însă, accesul la strada Hatman Șendrea este de fapt un drum blocat în zidurile Centrului Balneologic Nicolina.

De asemenea, în planșele PUZ, este prevăzut un drum de servitute din strada paralelă, Vasile Urechia, pe un teren care se află tot în proprietatea familiei Ciochină. Însă, în realitate, pe acest drum a fost construit un garaj, ori o anexă, care împiedică accesul auto sau chiar cel pietonal.

Nefiind supus aprobării Consiliului Local, proiectul poate reveni oricând pe masa consilierilor, atunci când primarul Mihai Chirica și viceprimarul Gabriel Vasile Harabgiu vor regândi negocierile politice ori de interes material cu aleții locali ai urbei.

Tudor LEAHU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here