Au început audierile într-un dosar la Pașcani ce vizează un TUN FINANCIAR de peste 350.000 lei. Noi probe la dosar

Au început audierile fostului manager din PUB – Restaurantului „Mon Jardin” din municipiul Pașcani cât și a soției acestuia. Cei doi foști angajați sunt acuzați că ar fi păgubit firma de o sumă de peste 350.000 lei. Surse implicate în dosar ne-au spus că cercetările au început să fie mai ample și că au început să fie chemate la audieri persoane suspecte a fi vinovate cât și alți angajați din perioada respectivă.

Potrivit Jurnalulregional.ro, s-au depus și noi acte, probe la dosar, de către firma care administrează afacerea, LCA PUB Restaurant SRL. Este vorba despre facturi cu plăți făcute în avans pentru diferiți furnizori, diferite discont-uri de care patronii nu știau. Sumele facturate în avans sunt relativ mici, de peste 1.500 lei / factură dar sunt mai multe astfel de acte emise (vezi FOTO).

Dosarul de cercetare penală se află în administrarea celor de la IPJ Iași. „Am adus noi probe la acest caz pe care noi îl considerăm că este vorba despre cel puțin o infracțiune, cea de delapidare. Considerăm vinovați de fostul manager Florin Isachi și soția acestuia, asistent manager, Ana. Toți angajații noștri au dat vina pe ei. Ei conduceau localul. De asemenea Florin Isachi a părăsit societatea fără să predea documentele societății, actele contabile. Firma a rămas cu datorii de peste 170.000 lei numai la distribuitori. Încă facem analize contabile din urmă și încă mai găsim nereguli. Toate vor fi date organelor de anchetă. Avem încredere că adevărul va ieși la iveală în urma cercetărilor iar cei vinovați vor fi trași la răspundere”, au transmis reprezentanții societății LCA PUB Restaurant SRL.

„Cum se poate explica faptul că după ce și-au dat demisia au deschis propriul local, propria afacere? Un restaurant pe banii cui? Sunt multe nereguli și avem încredere că cei responsabili vor fi trași la răspundere de oamenii legii”, au mai concluzionat cei din firmă. Reprezentanții Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (I.P.J.) Iași nu au putut formula un punct de vedere pe acest caz până la închiderea ediției precizând că vor reveni.

Amintim faptul că în mai puțin de un an de zile, din aprilie 2022 și până în martie 2023, managerul unui pub-restaurant din Pașcani, a reușit să sustragă conform acuzelor administratorilor o sumă de peste 350.000 de lei din veniturile firmei la care lucra. Pe parcursul analizelor financiare – contabile, sumele cresc.

Patronii pub-ului „Mon Jardin” au descoperit că au fost trași pe sfoară doar după ce au comandat un audit financiar – contabil. Acestora li s-au părut ciudat faptul că deodată, fără să fi existat vreun motiv sau neînțelegere, cei doi vor să demisioneze.

Administratorii au spus la acea vreme că motivul invocat de fostul manager privind demisia este acela că are probleme de sănătate și că nu poate sta prea mult în picioare. Dar Florin Isachi s-a angajat ulterior la o societate de telecomunicații din Pașcani fiind nevoit să lucreze la înălțime pe stâlpi. Precizăm că până la finalizarea anchetei acuzații beneficiază de principiul prezumției de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here