Au fugit din Afganistan, dar au fost PRINȘI LA PRUT. 12 transfugi, REȚINUȚI DE POLIȚIȘTII DE FRONTIERĂ

Poliţiştii de frontieră din cadrul IPTF Iaşi – SPF Rădăuţi – Prut au depistat şi reţinut 12 migranţi din Afganistan, care au trecut înot răul Prut din Republica Moldova, cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen. Cei 12 migranţi au fost descoperiţi ieri, în jurul orei 6.20, aceştia fiind observaţi de poliţiştii de frontieră cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte.

 

Afganii au fost depistaţi pe direcţia localităţii de frontieră Horodiștea, la malul râului Prut, în grup aflându-se şi opt copii. Migranţii nu aveau documente asupra lor şi nu vorbeau limba română, motiv pentru care au fost duşi la sediul poliţiei de frontieră pentru stabilirea identităţii. În urma verificărilor s-a stabilit că cele 12 persoane sunt din Afganistan, au vârste cuprinse între un an şi 43 de ani.

 

Migranţii au traversat râul Prut, din Republica Moldova în România, profitând de apa scăzută din acea zonă, cu intenţia de a ajunge ilegal într-un stat din vestul Europei. Migranţii s-au ales cu dosare penale pentru „intrarea în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, iar în baza Acordului de readmisie încheiat între Comunitatea Europeană şi Republica Moldova, cele 12 persoane au fost predate autorităţilor de frontieră ale statului vecin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here