Asociația Românilor din Italia, ajutor umanitar pentru sinistrații din Amatrice

Asociaţia Românilor din Italia (ARI), în colaborare cu asociaţia Salvamamme şi Camera de Comerţ a României în Italia (CCIRO Italia) au organizat în data de 8 septembrie un transport de ajutoare pentru sinistraţii de la Amatrice. Ajutoarele au constat în principal în îmbrăcăminte de iarnă, pături şi articole de igienă personală.

 

„Prin această acţiune am reuşit să ne alăturăm poporului de voluntari care a fost aproape de victimele cutremurului din 24 august din Centrul Italiei. Acţiunea s-a adresat tuturor celor afectaţi de cutremur şi a avut un succes neaşteptat, pentru că de toate aceste bunuri era nevoie”, a declarat preşedintele ARI, Eugen Terteleac.

 

La Amatrice temperaturile au scăzut foarte mult în ultimele zile, este deja toamnă târzie şi distribuţia ajutoarelor a fost făcută pe o vreme ploioasă. Este nevoie în continuare de ajutoare, este nevoie de încălţăminte de iarnă – cizme de cauciuc, bocanci, ciorapi groşi – şi aeroterme şi reşouri pentru încălzire.

 

 

„Am vorbit cu responsabilii de la Crucea Roşie, Protecţia Civilă şi administraţia locală. Cu toţii au apreciat gestul nostru şi au ţinut să mulţumească „îngerilor” români care s-au implicat în primele minute după cutremur, salvând vieţi omeneşti. La fel aprecieri şi mulţumiri au fost exprimate la adresa Guvernului României, care prin gestul premierului de a participa la funeraliile de la Amatrice au demonstrat o mare solidaritate cu victimele cutremurului şi în special faţă de românii afectaţi. Multe aprecieri au fost exprimate şi la adresa ambasadorului României în Italia, pentru reacţie şi sprijin.”

 

«Adresez mulţumiri voluntarilor care au donat bunuri şi au sprijinit această acţiune, firmei Elephant Moving şi oamenilor de afaceri din CCIRO Italia care s-au alăturat pentru a sprijini acţiunile noastre umanitare. În mod special mulţumesc Mariei Grazia Passeri de la Salvamamme, nu doar pentru implicare, ci pentru că ne-a inspirat în multe din acţiunile noastre.», a mai spus preşedintele ARI.

 

Ciclul de acţiuni umanitare organizate de ARI va continua în această toamnă şi sfârşit de an, atât pe teritoriul Italiei, cât şi în România. ARI are în plan cel puţin cinci acţiuni prin care să ajute concret cel puţin 1000 de persoane, în special copii.

 

(Sursa: Gazeta Românească)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here