Asistentă șefă de la Socola prinsă cu o gaură de 10.000 de euro în gestiune. Managerul a iertat-o, iar angajații amenință că nu se mai prezintă la muncă

@ O asistentă șefă de la Socola, descoperită cu o lipsă în gestiune de aproximativ 10.000 de euro, a fost sancționată cu un simplu „avertisment” de către managerul Andreea Szalontay @ Asistenta șefă de la Secția 1 Acuți a fost pentru a doua oară cercetată disciplinar pentru că ar fi înjurat și jignit subalternii @ Deși comisia de disciplină de la Socola a propus retrogradarea din funcție a acesteia pentru o perioadă de 60 de zile, managerul a decis aplicarea unui „avertisment” @ 27 de angajați ai Secției 1 Acuți au semnat o petiție comună adresată ministrului Sănătății Ioana Mihăilă prin care cer ca asistenta șefă Alina Andronic să nu fie repusă pe funcție @ În caz contrar, aceștia amenință că nu se vor mai prezenta la lucru

La Institutul de Psihiatrie Socola au reapărut tensiunile și scandalurile. Noul manager Andreea Szalontay este acuzată că o protejează pe asistenta șefă a Secției 1 Acuți, care se află la a doua abatere disciplinară. Deși comisia de disciplină care funcționează încadrul unității medicale a propus retrogradarea asistentei șefe din funcție pentru o perioadă de 60 de zile, managerul Szalontay a decis aplicarea unui simplu „avertisment”. Decizia a stârnit nemulțumirea salariațiilor din Secția 1 Acuți, care s-au plâns conducerii despre modul în care sunt tratați de către asistenta șefă Alina Andronic. În acest sens, o petiție semnată de către 27 de salaraiați ai Secției 1 Acuți a fost înaintată Ministerului Sănătății. În această petiție salariații povestesc despre cum sunt înjurați și jigniți de către asistenta șefă și amenință că nu se vor mai prezenta la muncă în cazul în care Andronic va reveni pe funcție.

„De la începutul anului 2021, doamna Andronic Alina a început o activitate susținută de hărțuire a salariaților secției, proferând numeroase amenințări și jigniri ce nu pot fi reproduse, la adresa acestora. Salariații nemulțumiți de comportamentul trivial al doamnei Andronic Alina au depus plângeri în care au relatat abuzurile și umilințele la care au fost supuși din 2008 și până în prezent. Comisia de disciplină, analizând susținerile anagajaților și ale doamnei Alina Andronic, a propus noului manager conf. Dr. Andreea Szalontay aplicarea unei sancțiuni de retrogradare din funcție pentru 60 de zile. (…) Noul manager, neținând seama de situația tensionată și total neprofesională promovată de doamna Andronic Alina la nivelul secției a schimbat sancțiunea propusă de comisia de disciplină, respectiv găsirea unei soluții prin care asistenta șefă Alina Andronic să fie demisă din funcție, în avertisment scris.

(…) În cazul în care conducerea Institutului de Psihiatrie Socola Iași va decide reîntoarcerea pe funcție a doammei Andronic Alina, ne rezervăm dreaptul de a a ne apăra dreptul la muncă în condiții decente și vom refuza intrarea la lucru”, se arată în petiția înaintată Minsterului Sănătății.

Managerul Andreea Szalontay nu a răspuns la apelurile telefonice ale reporterilor 7IAȘI pentru a comenta acuzațiile aduse de către salariații Secției 1 Acuți.

Bunuri de 50.000 lei, lipsă în gestiune

Asistenta șefă a mai fost sancționată de către conducerea unității medicale, la sfârșitul anului trecut, atunci când în cadrul controlului financiar anual, s-a constatat că din gestiunea Alinei Andronic lipsesc o serie de bunuri care aveau o valoare însumată de aproximativ 50.000 lei. Procesul-verbal de constatare a fost semnat chiar de către Alina Andronic.

Echipa care a efectuat controlul a descoperit că din gestiunea asistentei șefe lipseau sute de pijamalale și alte piese de îmbrăcăminte destinate bolnavilor, bunuri medicale, oale și obiecte de veselă, instrumentar medical, un televizor și chiar o moto-coasă.

La acea vreme comsia de disciplină a decis sancționarea asistentei șefe Alina Andronic cu retrogradarea din funcție pentru o perioadă de 60 de zile.

Însă, aceasta a a intrat în concediu de odihnă și ulterior în concediu medical.  Aproximativ 140 de zile a lipsit aceasta de la serviciu „în scopul sustragerii de la răspundere”, acuză salariații Secției 1 Acuți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here