Antigelul a mai făcut o victimă la Iași

Medicii ieşeni se confruntă în ultimul timp cu un fenomen îngrijorător, numai în ultima lună în UPU de la „Sf. Spiridon“ ajungând nouă pacienţi intoxicaţi cu antigel, şase dintre ei pierzându-şi viaţa. Până acum, însă, au fost doar cazuri de sinucideri, dar pe 17 martie a apărut și un caz accidental. Astfel, un bărbat de 62 de ani a murit în UPU, la Spitalul „Sf. Spiridon“, doar rezultatele analizelor prelucrate la IML demonstrând că pacientul a murit intoxicat cu antigel, pe care, probabil, l-a consumat din greșeală.

„IML a confirmat ieri intoxicaţia cu etilenglicol la necropsia unui bărbat de 62 de ani, diagnosticat cu ciroză hepatică decedat în UPU“, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Potrivit medicilor urgentişti, antigelul provoacă o intoxicaţie extrem de severă care determină blocarea funcţiilor rinichilor şi ficatului. Etilenglicolul este o substanţă folosită uneori şi în industria băuturilor alcoolice, întrucât are un gust dulceag şi ajută la creşterea producţiei. Din păcate, oamenii care beau această substanţă îşi dau seama peste câteva ore că ceva nu este în regulă. Victimele se confruntă cu tulburări de vedere, transpiraţii severe, chiar inconştienţă. Etilenglicolul are şi efect de blocare rapidă a rinichilor şi a ficatului, motiv pentru care intoxicaţia determină, de cele mai multe ori, decesul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here