Antifrauda taie și spânzură! Amendă de 7.000 lei pentru o abatere de 100 de lei

Un cunoscut magazin specializat în comercializarea produselor din carne, aparținând firmei SBE Trade, se războiește, în justiție, cu reprezentanții Direcției Antifraudă Fiscală, pentru o sancțiune de 7.000 de lei. Într-o contestație înaintată Judecătoriei Iași, SC SBE Trade SRL, reprezentată de avocatul Ionuț Pohrib, solicită anularea procesului-verbal de contravenție întocmit de controlori, ori înlocuirea amenzii aplicate, cu o sancțiune mai blândă, de avertisment. Neînțelegerile dintre operatorul economic și inspectorii antifraudă se datorează unui control efectuat de Direcția Fiscală, pe 8 octombrie 2016, când la punctul de lucru menționat, au fost descoperite nereguli.

Mai precis, în urma verificărilor, Antifrauda a dispus sancționarea magazinului cu o amendă de de 7000 de lei, jumătate din aceasta, respectiv 3500 de lei putând fi achitată pe loc. Practic, inspectorii au constatat că angajații de la magazinul de carne nu au emis un bon fiscal pentru suma de 116 lei, sumă ce a rezultat din compararea numerarului aflat în casierie, cu memoria caselor de marcat.

Totodată, controlorii de la Antifraudă au mai aplicat atunci și un avertisment pentru neîntocmirea avizelor de expediție și a notelor de intrare-recepție, în momentul trimiterii mărfurilor de la sediul social al firmei, la punctul de lucru. La final însă, cei de la SBE Trade, s-au arătat total nemulțumiți și s-au adresat judecătorilor.

Pro și contra sancțiunii aplicate de Antifraudă

“Referitor la suma de 100 de lei, găsită de controlori, aceasta fusese lăsată de o clientă cu titlul de avans și care a refuzat eliberarea bonului fiscal spunând că vrea un bon total atunci când va lua toată marfa necesară unei înmormântări. De altfel, ulterior, respectiva clientă a revenit și a luat marfa achitând diferența de bani”, se apără cei de la magazinul de carne.

În replică, reprezentanții Direcției Antifraudă cer magistraților ieșeni să respingă contestația SBE Trade ca fiind neîntemeiată.

“Refuzul clientului de a-i fi eliberat bon fiscal nu înlătură obligația operatorului economic de a emite bon fiscal”, a conchis directorul ANAF, Raluca Drăgan.

Nicu SAMSON

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here