Antibiotice Iași: Unul dintre cele mai utilizateantibiotice în pandemie a câștigat licitația organizată de Comisia Europeană

Lupta împotriva virusului SARS-CoV-2 a determinat Europa să ia măsuri de siguranță în ceea ce privește stocurile de antibiotice betalactamice administrate de medici din întreaga lume pentru tratamentul infecțiilorasociate Covid-19.

Astfel, Comisia Europeană a finalizat recent licitația prin care asigură țărilor membre stocurile necesare, pentru cel de-al doilea val al pandemiei, cu antibiotice betalactamice (amoxicilină cu acid clavulanic șipiperaciclină cu tazobactam).

Antibiotice Iași a câștigat această licitație pentru produsul AmoxiPlus® (amoxicilină/acid clavulanic – pulbere sterilă injectabilă) și va livra, la solicitareațărilor europene, 2.750.000 flacoane, într-un interval de 12 luni.  

“Cred că fiecare dintre noi trebuie să facă ceea ce știemai bine. Antibiotice pune la dispoziția Europei un produs strategic de maximă importanță pentrutratamentul infecțiilor asociate COVID19. Am adjudecatlicitația cu un preț de bun simț, de 1.19 euro/flacon,oferind țărilor europene accesul la acest produs. Amoxicilina cu clavulanat este unul dintre cele maivaloroase medicamente pentru combaterea infecțiilorbacteriene și nu numai. Noi, la Antibiotice, avemexperiență și know- how de 65 de ani în producereapulberilor sterile injectabile. Însă, dincolo de asigurareanecesarului cu AmoxiPlus® a piețelor europene, livrărilese vor efectua având în vedere în primul rând acoperireanevoii de medicamente antiinfecțioase pentru paciențiidin România. Ne respectăm contractele, asigurândcontinuitatea livrărilor către partenerii noștri naționali” a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iași.

Amoxicilina cu acid clavulanic, alături de piperaciclina cu tazobactam, reprezintă principalele produserecomandate de Organizația Mondială a Sănătății întratamentul antiinfecțios.

Câștigarea licitației a presupus obținerea unui punctajmaxim prin îndeplinirea cumulativă a patru condițiiesențiale: calitate, termen valabilitate, preț, rapiditate/promtitudine în livrare.

Antibiotice este singura companie farmaceutică din România care deține un flux de producție pentru pulberisterile injectabile, primul produs fiind fabricat în 1955. Standardele de calitate implementate pe acest flux de producție au fost recunoscute și avizate FDA SUA (Food and Drug Administration)

Produs de peste 30 de ani, acest antibiotic de generațiesuperioară este vândut de Antibiotice Iași în spitalele din România, Marea Britanie, Vietnam, Ungaria, Lituania, Irak, Yemen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here