Angajaţii postei din Iaşi ameninţa cu închiderea ghişeelor. 50 de lucrători au protestat marţi mai bine de o oră

Disperarea angajaţilor de la Poştă din Iaşi atinge cote alarmante. Lucrătorii au protestat în curtea companiei mai bine de o oră. Salariaţii sunt nemulţumiţi de decizia prin care urmează să le fie diminuat programul. Modificarea i-ar afecta pe unii şi cu teiari de 50% din leafa actuală.

Conducerea Companiei Naţionale a Postei Române a decis că în perioada următoare să fie diminuate normele de lucru. Măsură i-a înfuriat pe angajaţii de la Iaşi. Peste 50 de lucrători ai postei au protestat în curtea oficiului central din Iaşi. Aceştia au cerut demisia celor care conduc compania.

Angajaţii se gândesc cu frică la diminuarea salariului sub limita posibilă. Cei mai afectaţi sunt lucrătorii care au un salariu puţin peste 1.000 de lei. Aceştia au fost anunţaţi că rămân fără 25 sau chiar 50% din leafa.

„Cea mai recentă normare efectuată în cadrul Postei Române, cu acordul scris al sindicatelor, a inclus verificarea şi actualizarea datelor de trafic şi a volumului de prestaţii poştale şi a indicat o serie de diferenţe semnificative faţă de volumul de muncă estimat acum patru ani”, se arăta într-un comunicat al Poştei. 

Reprezentanţii angajaţilor din cadrul Postei Romane din Iaşi spun că nu au fost convocaţi la discuţii. Măsură de modificare a contractului de muncă s-a făcut unilateral.

Marţi au participat la protest angajaţii care erau în afara serviciului. În zilele următoare, aceştia ameninţa cu întreruperea lucrului cu publicul şi intrarea în grevă generală.

 

Daniela Fronea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here