Andrei Iacob: „E mai riscant sa lenevesti in casa decat sa vii la o tura de offroad”

Ca in orice alt sport, dar mai ales cand vine vorba de offroad, initierea se face sub supravegherea unei persoane cu experienta. Andrei Iacob este un tanar iesean care se pricepe de minune la offroad si care a transformat aceasta pasiune in ocupatie. Cum se desfasoara initierea in acest sport, cat este de periculos, dar si cum trebuie ales un traseu de offroad, aflam din randurile de mai jos.

 1. De unde pasiunea pentru offroad? Cum a inceput totul?

  Am dezvoltat aceasta pasiune inca din tinerete. Am inceput ca biciclisti, iar dupa  cativa ani, cand am facut varsta de permis, am transpus pasiunea si la vehiculele motorizate.

 2. Unde si cum pot fi invatate tehnicile de pilotaj pentru offroad?

  Cel mai simplu! Prin intermediul nostru, invatand de la profesionisti, in timp ce va recreati.

  3. Cat de mari sunt riscurile de accident in acest sport? Care sunt masurile elementare de protectie?

  Noi, riscurile le-am diminuat spre zero. Glumind, e mai riscant sa lenevesti in casa decat sa vii la o tura de offroad.
  Traseele noastre si masinile au fost special concepute pentru a fi in primul rand sigure, apoi si foarte distractive.

  4. Cat este de costisitoare aceasta pasiune?

  Nu este o pasiune ieftina… iar din moment ce te prinde, este posibil sa fie mult mai costisitoare decat te-ai gandi.
  Aici stam noi la dispozitia dumneavoastra pentru a putea incerca, inainte de a intra in cheltuieli masive, acest sport… pe costul unei mese cu prietenii in oras.

  5. Care sunt cele mai populare trasee de offroad din judet?

  Judetul ne ofera o sumedenie de zone, una mai frumoasa ca cealalta. Glumind un pic, cele mai populare trasee sunt chiar anumite artere rutiere din oras.

  6. Care este diferenta dintre offroad-ul sportiv si cel facut din pasiune?

  In primul rand este o diferenta de costuri, dar uneori acest lucru se uita si se ajunge sa se confunde unul cu celalalt. O alta diferenta este ca la off-roadul facut din pasiune poti merge impreuna cu toti membrii familiei.

  7. Ce presupune o competitie de offroad autorizata( masuri organizatorice, autorizatii, costuri etc)?

  Aici mai bine sa ii lasam pe cei in cauza sa ne spuna. Noi suntem mai interesati de masurile organizatorice ce tin de buna dispozitie, privelisti minunate, plimbari linistite si chiar statul la povesti in jurul unui gratar plin de bunatati.

  8. Care sunt cele mai importante concursuri de acest gen din Iasi si din tara?

  Continuand raspunsul la intrebarea anterioara si adresandu-ne in special amatorilor, preferam sa facem o trecere si pe la competitiile profi, apoi sa ne continuam plimbarea linistita prin frumoasele zone greu de atins din judet.

  9. Care sunt categoriile sociale si de varsta care sunt cele mai interesate de aceasta activitate?

  Tinerii cu varste intre 20 si 35 de ani, preponderent, dar sa nu fiti surprinsi, am avut o solicitare si de la o doamna ce urma sa devina mamica, doamna ce a inteles ca nu risca cu nimic facand aceasta frumoasa plimbare cu masina de teren.

  10. Ce sfatuiti un debutant in acest sport? Care sunt regulile de baza pentru un incepator si cum alege masina potrivita?

  Sunt multe sfaturi de dat. Prima data ar trebui sa vina sa faca o tura la volanul unei masini special preparate impreuna cu un instructor de la noi, iar in functie de hotararea si nivelul de interes ce le va descoperi, va primi indrumari obiective pentru a fi apt de practicarea acestui frumos sport.

Rezervari la 0752.171.771

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here