Andrei Chiliman a fost exclus din PNL: „Am venit aici să apăr liberalismul de Crin Antonescu”

Delegaţia Permanentă a PNL a votat excluderea din partid a primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, şi a deputatului PNL, Diana Tuşa. Înaintea şedinţei Delegaţiei,  Biroul Permanent Naţional a propus excluderea din partid a celor doi. 

 

Preşedintele PNL Crin Antonescu a anunţat că pe lista celor propuşi pentru excludere din PNL se numără şi câţitva primari din judeţul Mehedinţi, anunţă gandul.info.

„Pentru” excluderea lui Chiliman au fost 139 de voturi, opt împotrivă şi 17 voturi au fost nule, iar pentru Diana Tuşa 104 membri ai Delegaţiei s-au pronunţat pentru excludere, 41 împotrivă şi 19 s-au abţinut.

La Delegaţia Permanentă a fost prezent şi primarul Andrei Chiliman pentru a-şi apăra cauza.

 

„Am venit aici să apăr liberalismul de Crin Antonescu. Nu am  venit aici să mă apăr pe mine, eu nu voi intra în logica aceasta bolşevică pe care Crin Antonescu încearcă să o imprime PNL. Am speranţa că împreună cu colegii din PNL vom reuşi să scoatem partidul din mocirla politicianistă, din obsesia pentru putere a unui singur om şi că vom reuşi să aducem PNL la valorile şi la principiile liberale. Sper să mi se dea ocazia să vorbesc. Acuzaţiile respective sunt foarte uşor de demontat pentru că nu sunt logice”, a declarat, la intrare în şedinţa Delegaţiei Permanente, Chiliman, citat de gandul.info.

 

El nu a dorit să răspundă la întrebarea dacă va cere organizarea unui Congres extraordinar al PNL.

 

Conducerea PNL Sector 1 a decis miercuri seara excluderea din PNL a fostului vicepreşedinte al partidului Vlad Moisescu, un apropiat al lui Andrei Chiliman. Alături de acesta au mai fost excluşi din partid alţi 11 membri din organizaţia PNL Sector 1.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a acuzat pe Andrei Chiliman şi Vlad Moisescu că au trădat partidul la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Înaintea Sărbătorilor Parscale,, după ce Chiliman şi Moisescu au fondat „Iniţiativa România Liberală”, Antonescu le-a transmis că nu pot fi şi membri IRL şi ai PNL şi trebuie să aleagă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here