Alăbașei, pontănac iacobănez de Bahlui

Rîde tot tîrgul, ca de un fraier coclit, de Bogdan Alăbașei, polobocul bahluiez nr 2 al partidului de litraj mic, cu Ponta la volan, poreclit Pro Romînia. Sau Ro Prostălănia, dacă e să ne luăm după raportul dintre banii băgați în campanie ( plus gargara aferentă ) și procentele partidulețului zgomotos. Ca să nu mai zicem de nea Silviu Predoiu, bomboană pe colivă și general cu patru stele, fost director al SIE ( spionajul romînez ), care cică îl consiliază teribel pe micul Tîmptulescu Victoraș.

De ce rîde lumea ca la bîlciul din Hîrlău ? Fiindcă papagalul Alăbașei s-a apucat să se umfle în pene, pe feisbuk, cu intrarea șatrei pontănace în Consiliul Județean Iași, dar cifrele oficiale de după alegeri au dat o sentință finală nașpa și pe invers, cu iz de parastas : vrabia – Mihai Viteazu ! Adică, în traducere pentru Alăbașei și pentru nr 1 din șatra bahluieză a lui Ponta, dolofănachele Sorin Iacoban : canci CJ, pangheală mare.

Dar, chiar dacă s-au făcut de rîs și n-au intrat în CJ și nici în CL, ca să poată fi slugile oficiale ale amicului lor liberaloid Chirica, pontănacii Alăbașei & Iacoban n-ar trebui să se retragă la mănăstire, fiindcă au și alte variante pentru a rămîne în atenția publicului spectator. Chiar cu șanse mai mari de succes.

Bunăoară, Alăbașei & Iacoban ar putea fonda un duet comic, care să propună o nouă formulă a celebrului tandem ” Stan și Bran ” : ” Bran și Bran „. Sau ” Bogdan și Iacoban „. Ori, avînd în vedere că pe Iacoban îl cheamă și Avram, ” Bogdan și Abraham „. Ca să aibă turnee și la diaspora dorohoiană din Tel Aviv.

Dacă îi mai și iau ca invitați permanenți pe membrii cuplului comic ” Ponta & Predoiu „, succesul la public e ca și garantat. Vă dați seama, dacă Ponta zice ” Am fost prim-ministru „, iar Predoiu ” Am fost director al SIE „, hohotele de rîs nu se mai opresc. Iar dacă mai urmează și Alăbașei & Iacoban cu cupletul ” Am fost subprefect de Iași ” / ” Am fost deputat ieșean „, e posibil ca partidul, re-branduit în ” Pro Comedia „, să rupă pragul electoral la alegeri.

Alegerile pentru Teatrul ” Constantin Tănase „, filiala Țăndărei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here