Agramatul Maricel Popa, frate cu măgarul. Lui Buridan

E drept, aşa-zisa ” capitală culturală a Romîniei ” e condusă de un primar dus cu pluta, penibil de incoerent & bizar, atunci cînd se slobozeşte verbal pe ecranele tv, prin difuzoarele de radio sau în faţa dferitelor audienţe vii, dar inerte. Dar vorbetele hăisa Chirica e aproape un bibelău de porţolan faţă de fostul lui coleg şi actualul lui inamic – şeful PSD & CJ Iaşi, inconfundabilul zglobilitic Maricel Popa. Care tocmai a anunţat că nu exclude o candidatură a sa pentru fotoliul primărez, ocupat acum de poneiul Mişu Chiri’.

De asta şi-o fi lăsat oare barbă de entelectoal şeful pesediştilor bahluiezi ? Să nu fi aflat titănelul din Comarna că barba nu te face nici filozof, nici mai puţin agramat ori incoerent ? Sau că una e să candidezi pe tarlale & toloace, peste dealuri şi cîmpii, alta e să ceri voturi pe asfaltul Iaşului. Unde, or’ş’cît, cu toată jalnica decădere a intelectualităţii tîrgului, mai sînt ceva oameni care ştiu cum sună o vorbire măcar decentă.

E drept, tovarăşul Marcelinho Popa a zis că nu e hotărît încă unde să candideze : la CJ, sau la primărie …? Taman ca măgarul lui Buridan, care a oscilat între paie şi fîn pîn-a zdohnit de foame. Da’ tov. PSD-ist şef Popa nu de foame ar trebui să se teamă, ci de prostie şi mediocritate ieftină. Noroc că nu prea se moare de la ele. Da’ nici alegeri la Iaşi nu se prea cîştigă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here