Agent de la Pentitenciarul Iași declarat incompatibil de ANI pentru că avea două locuri de muncă

Agenția Națională de Integritate a remis un comunicat de presă prin care anunță că Simion Sorin, director al Școlii Gimnaziale Dolhești este în conflict de interese, fapt pentru care ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni.
De asemenea, ANI a declarat incompatibil și un agent din cadrul Penitenciarului Iași care a exercitat simultan atât funcția de agent în cadrul Penitenciarului Iași, cât și calitatea de angajat în cadrul unei societăți comerciale.
„SIMION SORIN,
Director al Școlii Gimnaziale Dolhești și fost Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Dolhești, Județul Iași
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV ȘI SESIZARE PARCHET
În perioada exercitării mandatului de Consilier Local, a participat la deliberarea și adoptarea unor Hotărâri ale Consiliului Local al Comunei Dolhești privind un proiect finanțat prin Programul Operațional Capital Uman, în cadrul căruia soția sa ocupa funcția de cadru didactic și nu a anunţat la începutul dezbaterilor interesul personal pe care îl avea în adoptarea proiectelor de hotărâre şi nu s-a abţinut de la vot.
Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 75, lit.a) și art. 77 din Legea nr. 393/2004, precum și cu dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001.
De asemenea, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni, cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către SORIN SIMION a infracțiunii de „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane‟, prevăzută de  art. 301 din Codul Penal, întrucât, în calitate de Director al Școlii Gimnaziale Dolhești a îndeplinit acte necesare implementării proiectului în cadrul căruia soția sa ocupă funcția de cadru didactic, și prin intermediul căruia aceasta a obținut un folos patrimonial.
BECIU ROBERT IONUȚ,
Agent în cadrul Penitenciarului Iași
INCOMPATIBILITATE
În perioada 28 aprilie 2017 – 31 iulie 2017, a exercitat simultan atât funcția de agent în cadrul Penitenciarului Iași, cât și calitatea de angajat în cadrul unei societăți comerciale, atribuțiile exercitate în sectorul privat fiind în legătură directă sau indirectă cu cele exercitate în funcția publică.
Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 51 din Legea nr. 293/2004, în vigoare până la data de 01.08.2019.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here