Afacerea Lidl de 4 milioane Euro din Canta, blocată de birocrație

„Am semnat doar un ante-contract, anul trecut. Trebuia sa semnăm până acum și contractul de vânzare-cumpărare, dar cei de la Lidl nu au obținut toate autorizațiile. Nu știu cât mai durează”, a spus Aurel Macovei, directorul Compan

Tranzacția Lild – Compan pentru moara din Canta pare să fie suspendată deocamdată pentru o perioadă greu de precizat. Astfel, antecontractul de vânzare-cumpărare a fost încheiat pe 17 iulie 2018, iar contractul final trebuia parafat în urmă cu aproximativ jumătate de an. Cu toate  acestea, înțelegerea finală nu s-a parafat deoarece Lidl nu a obținut toate avizele necesare construirii unui nou supermarket în această zonă.

„Am semnat doar un ante-contract, anul trecut. Trebuia să semnăm până acum și contractul de vânzare-cumpărare, dar cei de la Lidl nu au obținut toate autorizațiile. Nu știu cât mai durează”, a spus Aurel Macovei,  directorul Compan.

Tranzacție pe mulți bani

Potrivit ante-contractului parafat pe 17 iulie 2018, SC Compan SA a înstrăinat cel mai mare activ al societății și anume „Moara Păcurari”, dar și alte bunuri imobile deținute de firmă pe strada Moara de Foc nr.2.

SC Compan SA a vândut un teren în suprafață totală de 11.712 metri pătrați și mai multe cladiri din care două sunt ceva mai mari. Astfel, s-a vândut o clădire cu o suprafață construită la sol de 867 mp, cu o suprafață utilă la parter de 729 mp, etaj 1- 696 mp, etaj 2-695 mp și etajul 3 cu o suprafață ceva mai mică. Cea de a doua clădire vândută este moara, care are o suprafață construită la sol de 1.327 metri pătrați, compusă din parter cu o suprafață de 1069,84 ,metri pătrați, etaj 1-846 mp, etaj 3- 401 mp, etaj 4 – 435 mp. Părțile au convenit că valoarea totală a tranzacției este de 4,3 milioane euro, iar SC Compan SA a primit jumătate din bani, adică 2.150.000 euro imediat după semnarea acestui document. Cu toate acestea, Aurel Macovei a precizat însă că nu a încasat avansul.

Costantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here