Afacerea GĂBURICI – UN TUN de milioane de euro

Într-o zonă protejată a Iașului, întinsă pe câteva hectare, cu cladiri doar cu parter și un etaj, Primăria aprobă un bloc cu 6 etaje pentru firma consilierului local PMP, Violeta Găburici. Același consilier PMP este membru al Comisiei de Urbanism, care a autorizat proiectul. Violeta Găburici a inițiat un PUZ pentru terenul din spatele Mitropoliei cu câteva luni înainte de a deveni consilier local. Imediat după ce a intrat în Consiliul Local si a devenit membru al Comisiei de Urbanism, Găburici inițiază un nou PUZ, pentru același amplasament, dar cu indicatorii tehnici dublați. 7 IAȘI a publicat în mai 2018 un amplu material în care se demonstrau ilegalitățile din spatele afacerii. Pentru Găburici, Primăria Iași a falsificat planșa cu străzile adiacente terenului, lărgind pe hârtie, cu încă o bandă, un drum pe care încape o singură mașină. Patru familii, care dețin case în vecinătate, au contestat PUZ-ul, dar Primăria Iași le-a tratat cu sictir, ba chiar a accelerat procedurile de autorizare. În ultima ședință a Consiliului Local, consilierii locali au aprobat PUZ-ului lui Găburici.

Publicația ReporterIS a dezvăluit la începutul acestei săptămâni noi elemente privind ilegalitățile comise de funcționarii din Primăria Iași care au permis aprobarea PUZ-ului Violetei Găburici.  Potrivit editorului publicației, au fost comise mai multe ilegalități flagrante, vizibile din avion: documentația a fost aprobată fără avizul unic eliberat de Consiliul Județean, terenul a fost ”scos” pe hârtie din Zona Protejată deși se află în proximitatea mai multor monumente istorice, indicatorii urbanistici au fost ”măsluiți grosolan” printr-o dublă reglementare PUZ. Toate acestea îi dau posibilitatea consilierului Violeta Găburici să construiască peste 2800 mp de clădire în plus, ceea ce semnifică un profit de 2.8 milioane de euro.

Deși a fost aleasă consilier local pe listele PMP, Violeta Găburici a fost ”blat” timp de patru ani de zile cu gașca primarului Mihai Chirica, fie că acesta era membru PSD sau PNL. Găburici i-a asigurat în permanență majoritatea primarului Chirica fapt ce a făcut posibilă votarea a zeci de aberații urbanistice în Consiliul Local. Găburici și-a primit la schimb tainul, un aparthotel în centrul Iașului printr- documentație complet ilegală.

Citiți cele două anchete jurnalistice publicate de 7 IAȘI și ReporterIS pentru a vedea adevărata față a administrației Chirica. Pentru Mihai Chirica și gașca sa nu mai există legi, nu mai există procurori, Primăria Iași și Consiliul Local au devenit un Grup Infracțional Organizat.

Ancheta 7IASI: https://www.7iasi.ro/blatul-chirica-pmp-un-bloc-in-spatele-mitropoliei/

Ancheta ReporterIS: https://www.reporteris.ro/exclusiv/anchete/item/98142-cazul-g%C4%83burici-un-jaf-de-2,8-milioane-de-euro-la-lumina-zilei-ce-legi-au-%C3%AEnc%C4%83lcat-chirica-%C8%99i-%C8%99leahta-cl,-cu-o-justi%C8%9Bie-de-m%C4%83m%C4%83lig%C4%83.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here