ACUZAȚII GRAVE de trucare a concursului de șef la departamentul ȘTIRI al televiziunii naționale

Jurnalista TVR Monica Ghiurco a contestat rezultatele concursului pentru conducerea Direcţiei Ştiri a televiziunii publice, arătând în motivarea sa că modul de organizare l-a favorizat pe Claudiu Lucaci.

 

Monica Ghiurco contestă comisia de concurs, în componenţa căreia s-ar afla persoane apropiate lui Claudiu Lucaci.

„Contest prezenta d.nei conf. univ. dr. Diana Cișmaru (SNSPA) în Comisia de Concurs de la Ştiri din motive de incompatibilitatea cu calitatea de membru al unei comisii de concurs menite să judece obiectiv şi să nu-l favorizeze pe niciunul dintre candidaţi, dată fiind relaţia de colaborare strânsă (profesor-asistent în cadrul Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SNSPA) pe care o are de ani buni cu contracandidatul meu, acesta fiind co-autor al unora dintre lucrările ştiinţifice publicate de d.na Cișmaru”, se arată în documentul publicat de Reporter Virtual. 

Monica Ghiurco prezintă şi două lucrări ştiinţifice în care Diana Cișmaru şi Claudiu Lucaci apar co-autori.

În contestaţia sa, Monica Ghiurco arată că a fost obstrucţionată de către TVR în încercarea sa de a depune un dosar de candidatură complet.

„Menţionez că până la data oficială de închidere a perioadei de înscriere la concurs (19 iulie 2013, ora 14.00) prin depunerea Proiectului de management şi al Memoriului de activitate, nu mi s-a comunicat oficial niciun fel de informaţie suplimentară legată de acest concurs/selecţie internă şi nu mi s-au adus la cunoştinţă datele economico-financiare solicitate, absolut necesare pentru completarea Proiectului de management (am specificat de altfel acest lucru şi în cadrul Proiectului depus)”, afirmă Monica Ghiurco.

În opinia sa, Claudiu Lucaci a fost favorizat de faptul că a îndeplinit ca interimar funcţia de şef al Direcţiei Ştiri, poziţie din care a putut avea acces la toate informaţiile care ei i-au fost refuzate.

„În contrast evident cu situaţia mea, aceea de a nu avea acces la informaţii esenţiale pentru întocmirea Proiectului, s-a aflat contracandidatul meu care a îndeplinit în ultimele 12 luni interimatul pentru funcţia scoasă la concurs, cea de director al Direcţiei Ştiri, respectiv director DEIS.

 

(Sursa: realitatea.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here