Actorul George Burcea, despre femei: ‘Vă doresc să aveți bărbați care în momentul în care vin de la muncă să vă ia la palme. Cu mese, cu scaune, cu capace’

Actorul George Burcea se află în mijlocul unui scandal mediatic, după ce a instigat la violență împotriva femeilor.

„Vă doresc să aveți bărbați care în momentul în care vin de la muncă să vă ia la palme. Cu mese, cu scaune, cu capace”, a spus într-un live pe Facebook.

Cuvintele instigatoare au fost spuse fix în timpul unui LIVE despre romanul său „Scrisoare către Ceaușescu”, care are ca temă violența domestică.

Derapajul actorului a fost semnalat inițial de activista Alina Dumitriu, iar marți seara editura Hyperliteratura a anunțat că a decis retragerea de piață a cărților sale.

Alina Dumitriu a fost cea care a tras semnalul de alarmă publicând un transcript al Live-ului preluat pe Facebook și de pagina editurii Hyperliteratura, dar și mai multe filmulețe. Burcea a șters ulterior live-ul, dar Alina Dumitriu și-a exprimat intenția de a depune o plângere penală.

Din LIVE-ul lui George Burcea, reiese că autorul a fost enervat că o femeie sau mai multe femei ”l-au înjurat pentru că gătește”

„Și nu ca instigare, dar fraților, dacă le place mai mult un bărbat care le bate decât unul care le ajută în casă, dați-le ce merită, bro. Vă doresc să aveți bărbați care în momentul în care vin de la muncă să vă ia la palme. Cu mese, cu scaune, cu capace (…) Vă doresc capace in cap pentru că se pare că asta meritați, sincer. Unele femei asta merită, bro. (…) Bărbați, bateți-le. Dacă nu e ciorba fierbinte, sau mămăliga nu e fierbinte, bateți-le, bro, că asta merită probabil, iertați-mă.”

Andrei Ruse, directorul editurii Hyperliteratura și redactorul romanului lui George Burcea, a spus că s-a „crucit” auzind ce a spus actorul. Într-un final, Editura Hyperliteratura a decis retragerea de pe piață a cărților lui Burcea.

”În urma instigărilor la violență împotriva femeilor aduse de actorul și scriitorul George Burcea, autorul romanului „Scrisoare către Ceaușescu”, editura Hyperliteratura a decis retragerea de piață a cărților sale. Această hotărâre vine ca un gest firesc împotriva promovării unor astfel de comportamente publice, paradoxal, vorbind despre o carte care tratează exact violența domestică.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here