ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR

Ieri, polițiștii ieşeni au intervenit la peste 160 deevenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 160 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 25 de infracțiuni.

La data de 5 septembrie a.c., poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 4 acțiuni și s-a intervenit la 163 deevenimente, dintre care 139 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților au fost sesizate 29 de infracţiuni.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 163 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 68.305 lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 12 permise de conducere şi au fost retrase două certificate de înmatriculare.

MATERIAL LEMNOS CONFICAT DE POLIŢIŞTI

La data de 4 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţieinr. 2 Poliţie Rurală Ciurea, împreună cu reprezentanţiai Ocolului Silvic Lunca Cetăţuii au depistat un tânărde 23 de ani, din comuna Mironeasa, în timp cetransporta material lemnos, fără a respecta condiţiilelegale.

Tânărul a fost sancţionat contravenţional conform Legiinr. 12/1990 şi s-a dispus confiscarea celor doi meri cubide material lemnos.

ARESTAT PREVENTIV PENTRU INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER

Poliţiştii ieşeni efectuează cercetări într-un dosarpenal de vătămare corporală din culpă, conducereaunui vehicul fără permis de conducere şi conducereaunui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altorsubstanţe. Un bărbat a fost arestat preventive pentru30 de zile.

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi efectueazăcercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectulsăvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţaalcoolului sau a altor substanţe.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul în seara de 3 septembrie a.c., un bărbat de 31 de ani, din comuna Ţibana ar fi condus un autoturism pe DJ 248, iar în localitatea Dumbrava ar fipierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi ar fipărăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un gard şi răsturându-se pe cupola autoturismului.

În urma impactului doi bărbaţi, pasageri în autoturism,au fost răniţi.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul bărbatul de 31 de ani nu deţinea permis de conducerepentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, acesta se afla sub influenţa băuturiloralcoolice, în urma testării sale cu aparatul alcooltestrezultând o valoare de 1,04 mg/l alcool pur în aerulexpirat, fapt pentru care a fost condus la o unitatemedicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 4 septembrie a.c., bărbatul cercetat pentru conducereaunui vehicul fără permis de conducere şi conducereaunui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altorsubstanţe a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 5 septembrie a.c., acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă JudecătoriaIaşi şi  Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestareasa preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă.

CERCETAT PENTRU INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER

La data de 5 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţieinr. 6 Poliţie Rurală Paşcani au oprit pentru control, încomuna Lespezi, un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, din comuna Lespezi.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul acesta nu deţine permis de conducere pentru niciocetagorie de vehicule, iar autoturismul pe care îlconducea era neînmatriculat, având montate plăcuţelecu numărul de înmatriculare aparţinând unui alt auto.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectulsăvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehiculfără permis de conducere şi punerea în circulaţie sauconducerea unui vehicul neînmatriculat.

Cercetările continuă.

CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI VEHICUL SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlăuefectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unuivehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Din investigaţiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul în noaptea de 4 spre 5 septembriea.c., un bărbat de 39 de ani, din municipiul Iaşi, în timpce ar fi condus un autoturism pe DJ 281, în comunaErbiceni, ar fi acroşat un alt autoturism, provocânddoar pagube materiale şi ar fi plecat de la faţa locului.

Ulterior acesta a fost depistat de poliţişti, în urmatestării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoarede 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentrucare a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fostprelevate mostre biologice de sânge în vederea stabiliriialcoolemiei.

Cercetările continuă.

DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

La data de 5 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţieinr. 9 Poliţie Rurală Hârlău au oprit pentru control peDJ281, în comuna Scobinţi, un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani, din comuna Scobinţi.

Întrucât şoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vedereastabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectulsăvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iarcercetările continuă.

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR DE LA PAŞCANIPENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

La data de 5 septembrie a.c., poliţiştii din cadrulPoliţiei Municipiului Paşcani şi Secţiei nr. 6 PoliţieRurală Paşcani, împreună cu poliţişti locali, au acţionatpe raza de competenţă pentru asigurarea unui climatcorespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea faptelorde comerţ ilicit.

În cadrul acţiunii au fost verificate 15 unităţieconomice şi au fost controlate 15 autovehicule.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 34 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.110 lei, dintre care 23 conform O.U.G. nr. 195/2002, 7 conform Legii nr. 61/1991 şi 4 conform altor actenormative.

Spre exemplu, un bărbat a fost sancţionatcontravenţional conform Legii nr. 55/2020 deoarece nu a purtat mască de protecţie în Piaţa Agroalimentară din municipiul Paşcani.

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR DE LA HÂRLĂU PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

La data de 5 septembrie a.c., în intervalul orar 16.00 – 24.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău şiSecţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău, împreună cu jandarmi ieşeni şi poliţişti locali, au acţionat pe razaoraşului Hârlău şi a comunelor arondate pentruasigurarea unui climat corespunzător de ordine şisiguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şicombaterea faptelor de comerţ ilicit.

În cadrul acţiunii au fost verificate 27 de unităţieconomice şi au fost controlate 77 de autovehicule şi24 de atelaje hipo, fiind legitimate 152 de persoane.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 44 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 22.410lei, dintre care 28 conform Legii nr. 61/1991, 15conform O.U.G. nr. 195/2002 şi una conform altui act normativ.

Exemple:

1. Un bărbat de 54 de ani, din comuna Plugari a fostsancţionat contravenţional conform Legii nr. 12/1990, deoarece a efectuat acte de comerţ, fără a îndeplinicondiţiile legale.

2. Un bărbat de 31 de ani, din comuna Erbiceni a fostsancţionat contravenţional conform Legii nr. 61/1991, deoarece a porvocat scandal în loc public, adresândinjurii.

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR DE LA TÂRGU FRUMOS PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

La data de 5 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţieinr. 7 Poliţie Rurală Târgu Frumos, împreună cu jandarmi ieşeni, au acţionat pe raza de comptenţăpentru asigurarea unui climat corespunzător de ordineşi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şicombaterea faptelor de comerţ ilicit.

În cadrul acţiunii au fost verificate 14 unităţieconomice şi au fost controlate 24 de autovehicule, fiind legitimate 42 de persoane.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 10sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.790 de lei, dintre care 4 conform Legii nr. 61/1991, 3 conform Legii nr. 12/1990 şi 3 conform O.U.G. nr. 195/2002.

Spre exemplu, gestionarul unei societăţi comerciale a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 12/1990, deoarece a expus la vânzare produse

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here