Act de sfidare a cetățenilor și a legii în sediul PNL Iași

PLUS Iași cere autorităților să se autosesizeze cu privire la întâlnirea care a avut loc în acest week-end la sediul PNL Iași. La ședință au participat mai mult de 15 persoane, care nu au respectat distanțarea socială, fapt care încalcă flagrant regulile impuse de starea de alertă.

 

În acest week-end, Biroul municipal al PNL Iași s-a reunit la sediul partidului într-o întâlnire care a sfidat atât cetățenii, cât și legea. Proaspăt cooptat în rândul liberarilor, după 2 -3 ani de rătăcire printre doctrine politice, primarul Mihai Chirica a participat, alături de ministrul Mediului Costel Alexe, la o întâlnire la care au luat parte mai mult de 15 persoane, fără a se respecta normele de distanțare socială.

 

„Cerem autorităților să se autosesizeze în acest caz flagrant de încălcare a legii, în care sunt luate în râs restricțiile impuse de propriul Guvern. Este un gest de sfidare la adresa populației, care a făcut eforturi uriașe în ultimele luni, pentru a ține sub control pandemia de coronavirus. Atitudinea conducerii liberale arată încă o dată că măsurile sunt obligatorii doar pentru populație și facultative pentru echipa Alexe – Chirica”, precizează Monica Berescu, președinte PLUS Iași și membru în Biroul Național PLUS.

 

Incidentul vine la numai câteva zile după ce chiar membrii Guvernului Orban au fost surprinși într-o întâlnire informală, călcând în picioare regulile pe care le impun cetățenilor: fumând, consumând alcool și discutând într-un spațiu închis fără măști de protecție, o dovadă că singurele lucruri care guvernează actuala echipă de la Palatul Victoria sunt ipocrizia și lipsa de respect față de lege.

 

„Nu mai putem tolera astfel de persoane în administrația publică locală și centrală. Dacă ne dorim un stat modern, în care legea să fie respectată și nimeni să nu fie mai presus de ea, e timpul să nu mai permitem astfel de situații”, precizează Monica Berescu, președinte PLUS Iași.

 

Situația este cu atât mai revoltătoare cu cât în perioada stării de urgență și de alertă, instituții publice și private au dat dovadă de flexibilitate și spirit inovator și au organizat întâlniri online, respectând normele impuse de lege. Politicienii actuali fac încă o dată dovada că grija față de cetățeni este manifestată doar pe scenă, în fața aparatelor foto și de filmat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here