Aceasta este singura țară de care se teme Statul Islamic: „Mi-au spus că armata este prea puternică pentru ei”

Israelul este singura ţară din lume de care Statul Islamic se teme. Asta susţine Jürgen Todenhöfer, un reporter german care scrie o carte despre ascensiunea şi viaţa în interiorul organizaţiei jihadiste, scrie The Independent.

 

Timp de 10 zile, el a trăit alături de luptătorii din Mosul şi a reuşit să se întoarcă acasă nevătămat. Într-un interviu acordat publicaţiei Jewish News, el a afirmat că Istraelul nu este inclus în planul de colonizare din Orientul Mijlociu al Statului Islamic.

 

„Singurul stat de care se tem este Israelul – mi-au spus că armata israeliană este prea puternică pentru ei. Ei cred că pot învinge trupele terestre ale Marii Britanie şi SUA, care, spun ei, nu au experienţă în strategiile teroriste şi nici în războiul contra luptătorilor de gherilă. În schimb, ştiu că israelienii sunt foarte duri la acest capitol. Consideră că adevăratul pericol este pus de Trupele de Apărare israeliene”, a declarat Todenhöfer.

 

Statul Islamic a lansat mai multe ameninţări în clipurile lor de propagandă la adresa Israelului şi a poporului evreu, afirmând că „niciun evreu nu va fi cruţat în Ierusalim” şi jurând să distrugă „boala iudaismului” în lume.

 

Deşi se crede că mai multe grupuri afiliate Statului Islamic activează în provincia Gaza, până acum niciun atac asupra Israelului sau asupra teritoriilor ocupate de palestinieni nu a fost revendicat de organizaţia jihadistă.

 

„Ei vor să arate că Statul Islamic funcţionează şi este puternic. Am crezut că voi întâlni un grup terorist brutal, însă am dat peste un adevărat stat al brutalităţii”, a mai spus reporterul.

 

Israelul nu face parte din coaliţia condusă de Statele Unite care bombardează Statul Islamic din Siria şi Irak, dar se crede că serviciile de inteligență israeliene le furnizează informaţii statelor din coaliţie.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here