A murit Marie Fredriksson, solista trupei Roxette, avea 61 de ani

Una dintre cele mai populare cântăreţe din lume, Marie Fredriksson. solista trupei Roxette, Marie Fredriksson, a încetat din viață la vârsta de 61 de ani.

”Cu profundă tristeţe vă anunţăm că una dintre cele mai mari şi mai iubite artiste s-a dus. Marie Fredriksson a murit în dimineaţa zilei de 9 decembrie din cauza problemelor mai vechi de sănătate pe care le avea“, a transmis managera cântăreţei, Marie Dimberg, citată de media din Suedia. Celălalt component al trupei Roxette, Per Gessle, a transmis un mesaj în care transmite familiei durerea față de pierderea suferită. ”Transmit toată dragostea mea ţie şi familiei tale. Mi-ai fost cel mai bun prieten vreme de 40 de ani! Nimic nu va mai fi la fel fără tine!“, a scris Per Gessle.În 2002, Marie Fredriksson a descoperit că are o tumoare pe creier şi a fost operată, însă medicii i-au spus că şansele de supravieţuire sunt de doar 25%. Artista a trecut cu bine peste intervenţie, însă vederea şi auzul i-au fost afectate, iar vreme de mai multe luni nu a putut vorbi. A urmat o lungă perioadă de recuperare în care a suferit tratamente dure.

În 2005, Marie declara: ”Au fost trei ani foarte dificili, dar acum sunt bine. Nu mai urmez niciun tratament“.În 2016, Marie Fredriksson a anunţat că se confruntă din nou cu probleme de sănătate, motiv pentru care nu se mai poate dedica trupei.

În autobiografia ”Love for Life“, lansată în 2015, Marie Fredriksson mărturisea: „În cele din urmă, simt că am făcut pace cu această boală. Am pierdut mulţi ani din cauza ei. În plus, e trist să îmbătrâneşti. Însă în fiecare zi sunt recunoscătoare că trăiesc. Şi că încă mai pot cânta“.

Marie Fredriksson şi Per Gessie au format trupa Roxette în 1986, devenind rapid una dintre cele mai iubite trupe suedeze la nivel mondial. Au vândut peste 75 de millioane de albume la nivel global şi a ajuns în fruntea topului american Billboard de patru ori. Printre cele mai cunoscute melodii se numără ”It Must Have Been Love“, ”Joyride“, ”Listen To Your Heart“ şi ”The Look“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here