A apărut USR Iași. Deputatul Cosette Chichirău, noul președinte

Uniunea Salvaţi România (USR) şi-a lansat miercuri, 10 mai, filiala de la Iaşi. La alegerile parlamentare de anul trecut, USR a preluat oameni de la Partidul Pentru Iaşi (PPI), iar Cosette Chichirău şi Dan Lungu au fost aleşi în funcţia de deputat şi, respectiv, senator. Între timp, liderii celor două formaţiuni au hotărât separarea, dar aceasta va fi doar una temporară, pentru că, în 2020, listele vor fi commune.

„Rămânem două partide separate, din acest motiv începem să dezvoltăm USR Iaşi. Partidul Pentru Iaşi va rămâne un partid local, cel mult regional. USR Iaşi este filiala unui partid naţional, partid parlamentar. Vom colabora la alegerile locale şi, probabil, la alegerile parlamentare“, a declarat deputatul Cosette Chichirău, şeful USR Iaşi.

Consilierul local Andrei Postolache, liderul PPI, a salutat lansarea filialei USR.

„Cele două formaţiuni sunt independente şi distincte, cu drumurile lor, dar noi la «Pentru Iaşi» ne exprimăm dorinţa de a continua dialogul şi a identifica pe viitor şi alte posibilităţi de colaborare. Transmitem cu această ocazie şi felicitări lui Cosette, singurul deputat de Iaşi care a votat contra referendumului pentru schimbarea Constituţiei, apărând astfel valorile libertăţii care ne sunt atât de aproape şi nouă“, a spus Postolache.

Filiala USR la Iaşi porneşte la drum cu câteva zeci de membri.

„Nu contează numărul exact, este, cumva, irelevant. Vorbim de începutul filialei USR Iaşi. Suntem mai aproape de 10 decât de 100, abia am început filiala. Am intrat în alegeri cu un partid local şi a fost o perioadă de decantare“, a mai afirmat Chichirău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here