_ _ _ _ _ _ _!

Vârful de lance al campaniei împotriva actualei formațiuni care taie și spânzură, ba ne mai și îngrozește cu imbecilitățile emise, este o neaoșă urare atât de dragă peluzelor din Giulești, Ștefan cel Mare și altele. O exprimare scurtă, percutantă, de rezonanță pe care o mai folosim deseori în trafic sau o punem în practică când bugetul permite. Adică muie! Bun.
Pe de altă parte, vrem, nu vrem, antireclama, pentru că asta este ce am pomenit mai sus, tot o reclamă înseamnă și mentalul colectiv este în continuare îmbâcsit cu cele trei litere. Pericolul este ca să se facă la nivel de mase o asociere deloc potrivită cu idea de partid politic, cam cum se asociază fotocopia cu xeroxul, mărul cu roșul sau iarba cu verdele. Revenind la chestiune, joaca asta cu muia plimbă un brand ușor de asimilat și să nu vă mire dacă la o întrebare de chestionar ce implică o nominalizare de partid politic vă veți trezi cu PSD în marea majoritate a exprimărilor, cam cum se rostea PCR-ul înainte de ’89.

Totodată am remarcat creativitatea purtătorilor acestui slogan (că asta este). Dacă un fermier a scris pe tarlaua proprie cele șapte litere cu agregatele din dotare, să se vadă și din avion, alți au recurs la resurse rebusistice pentru publicul cu ceva glagorie în cutie, ca să perceapă și el ce va să însemne o muie politică. La astea se adaugă pățania „suedezului“, care a dovedit că afacerile interne ale patriei noastre sunt conduse de ageamii, care nu știu ce înseamnă o normă europeană și-n plus comit un abuz destul de grosolan care se poate lăsa cu incidente diplomatice. Stau și mă întreb dacă PSD ar fi avut o filială în Croația, în stațiunea Pula și cei de acolo și-ar fi exprimat adeziunea față de actualul govern cu sintagma „Pula iubește PSD“ cum ar fi reacționat? I-ar fi dat afară? Ar fi schimbat denumirea localității croate? Asta ca să nu-mi imaginez o vizită a lui madam Dăncilă în același oraș, unde ar fi trebuit să-i salute pe cei prezenți. Vă dați seama?

O altă nasolie este că acest „Muie PSD“ bagă în ceață o dumă recentă a ministrului apărării, ce-o scăpat porumbelul pe televizor, cum că noi avem la Deveselu rachete balistice. Ori asta înseamnă tot un fel de manoperă nasoală, dar adresată Moscovei și asta-i aspră. Așa că, recenta, și-n opinia mea inspirata formă (vezi titlul) a celor două cuvinte din slogan, este un semn că spiritul mioritic atât de savuros în epoca de aur încă nu a pierit, iar beneficiarii mesajului sunt atât de proști că ar fi în stare să interzică folosirea underscore-ului. S-auzim de bine!

Văru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here