500.000 € pentru un nou parc cu spații publice de agrement în zona Cicoarei, finanțat de un dezvoltator imobiliar

Iașul ar putea avea un parc urban nou cu o investiție de 500.000 € lângă spitalul Arcadia. Dezvoltatorul imobiliar ar putea realiza un parc de 10.000 m2 cu spații de recreere pentru copiii și zone de joacă pentru toate vârstele.

Un zvon care merită atenție circulă în Iași: un dezvoltator imobiliar intenționează să transforme un spațiu nevalorificat într-o zonă urbană renovată. Cu o investiție de peste 500.000 €, urmează să se realizeze un parc urban extins de 10.000 m2 cu facilități de joacă pentru toate vârstele în cartierul Cicoarei.

 

 

 

 

 

 

 

Noul parc urban urmează să fie conectat cu râurile Bahlui și Nicolina și ar promite să devină o destinație de relaxare pentru toate categoriile de vârstă. Copiii vor avea parte de zone special amenajate, iar adulții se vor bucura de spații de odihnă și relaxare. Acest proiect are în vedere crearea unei zone integrate perfect în peisajul urban, îmbinând elemente peisagistice, mobilier modern, echipamente de joacă și zone decorative.

Soluția propusă de dezvoltatorul imobiliar este una complexă, iar infrastructura este gândită în detaliu. Aleile pietonale, terenurile de joacă, băncile și elementele de mobilier urban vor constitui o parte esențială a spațiului. Teritoriul va fi organizat în patru sectoare bine definite, special amenajate pentru zonele de joacă destinate copiilor. Pentru toate categoriile de vârstă, vor exista zone de relaxare și petrecere a timpului liber, atât în zone umbrite, cât și în zone însorite. Aceste zone vor găzdui echipamente sigure și captivante, precum leagăne, carusele, complexe de joacă și tobogane, toate fiind înconjurate de un cadru natural înverzit și colorat și o grădină cu flori. Punctul central al acestor zone va fi marcat de un foișor care invită la relaxare și conexiune.

 

 

 

 

 

 

 

Această transformare a zonei Cicoarei vine ca parte a unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) mai amplu, care va aduce o schimbare semnificativă în peisajul urban. Într-un cadru dominat de verdeață, amenajarea de aproximativ 10.000 m2 se va bucura de o poziționare privilegiată, fiind conectată la zonele verzi din vecinătate și la cursurile de apă ale orașului.

Cartierul Cicoarei se îndreaptă către o etapă de transformare urbană semnificativă. Promisiunea unui parc modern, cu facilități pentru toate vârstele, aduce speranță pentru o comunitate mai unită și pentru un oraș în armonie cu natura. Rămâne de văzut cum se va realiza acest proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here