Tot ce trebuie sa stiti despre manichiura, la interviurile 7 Est

Mihaela Cristiana Colotin „Unghiile se asorteaza cu starea de spirit de moment, cu forma degetelor si cu nuanta pielii”

Andreea Oprea „Pentru barbati manichiura e un “must have” si ma bucur ca sunt din ce in ce mai multi barbati care pun pret pe imaginea lor”

In ultimii ani, manichiura a devenit la fel de importanta ca si orice altceva ce tine de moda, accesorii sau iamgine, indiferent ca este vorba despre femei sau despre barbati. Tot ce trebuie sa stiti despre manichiura aflam de la Mihaela Cristiana Colotin si de la Andreea Oprea, doua specialiste in acest domeniu din Iasi.

  1. Cum a luat nastere pasiunea dumneavoastra pentru nail-art?

Colotin Mihaela Cristiana: De mica am fost atrasa de unghiile colorate si ingrijite, iar odata cu trecerea timpului, am inceput sa am grija de ale mele. Destinul a vrut ca eu sa lucrez in domeniu. Am mers la un curs de make-up, iar doamna de acolo mi-a spus ca se desfasoara si curs pentru manichiura. Am facut ambele cursuri, dar am ramas la unghiute Imi place cand imi vad clientele fericite si  cu unghii frumoase.

Andreea Oprea: Pasiunea pentru nail-art e mostenita de la mama mea. Ea mi-a insuflat grija pentru manichiura si a fost modelul meu. Mereu avea grija sa se asorteze cu tinuta si sa aiba unghiile in cea mai buna forma. De mica m-a fascinat acest lucru la ea.

  1. Care este stilul de manichiura pe care il preferati pentru dumneavoastra? De asemenea, ce recomandati clientelor dumneavoastra: unghiile mici si practice sau cele lungi si sofisticate?

Colotin Mihaela Cristiana:  Pentru mine aleg in general doar culori simple, din dorinta de a termina repede. Pentru cliente stau cat este nevoie pentru a iesi o manichiura perfecta., pt unghiutele mele nu am aceeasi rabdare. Clientelor mele le recomand unghiile mici si practice, dar depinde foarte mult si de clienta. Sunt cliente carora li se potrivesc unghiutele in culori foarte tari sau pigmenti pe care nu oricine ii poate purta.

Andreea Oprea:  Stilul pe care il prefer este mereu in functie de culoare si de sezon. Vara, de exemplu, prefer unghiile medii si ovale, iar in sezonul rece, surte si in tonuri inchise.Pentru a putea face o recomandare, mai intai trebuie sa stiu anumiti factoriprecum: mediul de lucru, nuantele preferate in vestimentatie, daca sunt evenimente/petreceri in urmatoarea perioada.Un exemplu: unghiile mici sunt perfecte si comode pentru cine lucreaza in domeniul medical, iar cele medii pot fi purtate de femeile care au un job de birou. Unghiile lungi ne permit mai putina flexibilitate, dar ce nu face o femeie pentru a arata bine! J Intr-o sedinta de manichiura foarte
complexa, pe unghii, se transpune o adevarata poveste care da personalitate purtatoarei.

  1. Cat de des ar trebui sa mearga o femeie la manichiura si pedichiura?

Colotin Mihaela Cristiana: In general cand primesc intrebarea aceasta, raspunsul este “3 saptamani”, insa depinde foarte mult si de domeniul de activitate al clientei. Nu ne putem astepta ca o clienta care sta toata ziua cu mana solutii cum ar fi dezinfectatul sau solutii de curatenie, sa aiba o manichiura perfecta si dupa 3 saptamani.

Andreea Oprea: Manichiura cu oja clasica se reface la interval de 7 zile, in timp cea cu oja semipermanenta se schimba la doua saptamani, iar pedichiura la 3 saptamani.

  1. Cat timp dureaza, in medie, o sedinta la manichiurist?

Colotin Mihaela Cristiana: La manichiura, in general, putem sta de la 30 de minute,  pana la 60-65 de minute, in functie de ceea ce ne dorim.

Andreea Oprea: Sedintele dureaza intre o ora si o ora jumatate. Daca se opteaza si pentru un rasfat spa mai adaugam
15-20 min.

  1. Cu ce se poate accesoriza o unghie? Care este cel mai neobisnuit lucru pe care l-ati aplicat?

Colotin Mihaela Cristiana: In general, unghiile se asorteaza cu starea de spirit de moment, cu forma degetelor si cu nuanta pielii. Sunt si persoane care prefera o anumita culoare si atunci, oricat am incerca noi in  calitate de tehnicieni sa le explicam ca nu da bine, nu inteleg. In general clientele mele prefera nuantele simple. Ideea este sa arate ingrijite.

Andreea Oprea: Accesoriile cele mai folosite in ultima perioada sunt pigmentii metalici si sliderele cu imagini transpuse din orice peisaj pe care il poti visa. Si arata genial. Cel mai neobisnuit lucru aplicat pe unghii a fost blanita :))

  1. Exista guri care spun ca unghiile tehnice nu sunt sanatoase, ca produsele ataca unghia naturala. Care este parerea dumneavoastra?

Colotin Mihaela Cristiana:  Mereu exista pareri pro si contra.Nu gelul este cel care ataca unghiile, ci tehnica si produsele pe care o folosim.

Andreea Oprea: Unghiile tehnice pot rezolva o problema si corecta unghiile imperfecte. Gelul este cea mai buna inventie care face minuni, important e sa fie aplicat foarte delicat, cat mai natural.Sunt pro acestei tehnici, dar trebuie sa tinem
cont de un aspect: produsul sa fie de cea mai buna calitate si sa fie folosit corect pentru a aveavefectele dorite. Eu folosesc un gel foarte bland, testat foarte riguros inainte de a-l aduce in salon, care lasa unghia in cea mai buna stare.
A doua varianta preferata de mine este gelul dizolvabil, perfect pentru extensii ocazionale.
Cea mai ceruta culoare este un Bej-Roze , iar pe locul doi in preferintele clientelor este, bineinteles, rosu.

  1. Ce tip de manichiura prefera majoritatea clientelor? Care este cea mai ceruta culoare?

Colotin Mihaela Cristiana:  Dat fiind faptul ca traim in secolul vitezei si timpul este foarte pretios, majoritatea clientelor prefera manichiura cu oja semipermanenta, care are o rezistenta de pana la 4 saptamani. Asta inseamna ca nu trebuie sa mergem saptamanal la manichiura pentru a schimba culoarea unghiilor. Culorile cele mai cerute sunt nuantele de nude si rosu.

Andreea Oprea: Manichiura semipermanenaa se afla in topul preferintelor. Pleci cu unghiile uscate instant, super lucioase, in culori cremoase si, pret de doua saptamani,  manichiura nu mai e o grija.

  1. Care sunt tendintele in manichiura pentru anul 2018?

Colotin Mihaela Cristiana:   Anul acesta este anul ultra-violet, dar si restul nuantelor de violet se poarta, inclusiv cele metalice sau cat-eyes.

Andreea Oprea: In 2018 se poarta unghii ovale cu imprimeuri inflorate si unghii in nuante pastelate, cum ar fi lila, galben, roz pal.

  1. Cat de pretentiosi au devenit barbatii in privinta manichiurii?

Colotin Mihaela Cristiana:  Barbatii, desi se spune ca nu sunt foarte pretentiosi. Cand vine vorba de unghii, pot spune ca sunt mai pretentiosi decat femeile. De la cuticula la forma, unghia trebuie sa fie perfecta.

Andreea Oprea: Pentru barbati manichiura e un “must have” si ma bucur ca sunt din ce in ce mai multi barbati care pun pret pe imaginea lor. O tinuta eleganta porneste de la cum iti ingrijesti mainile.

Andrei VILICHE

Colotin Mihaela Cristiana – Utopia Salon 0232.211.960   0736.211.960

Andreea Oprea Madlene Nailbar & SPA; Concept TREI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here