Ziua Portilor Deschise la Tribunalul Iasi

Vă facem cunoscut că ziua de 25 octombrie a fiecărui an a fost declarată de către Comisia Europeană Şi Consiliul Europei ca „Ziua Europeană a Justiţiei.

Cu acest prilej, la Tribunalul Iaşi se organizează in data de 25 octombrie 2019, „ZIUA PORTILOR DESCHISE”.

Evenimentele astfel organizate au ca scop stabilirea unor relaţii de Incredere între cei care participă la realizarea actului de justiţie (magistraţii şi personalul auxiliar al instanţelor) şi beneficiarii acestuia

Pentru a facilita o cât mai corectă înţelegere a specificului activităţii instanţelor de judecată, se vor organiza grupuri de vizitatori care vor fi conduse de câte o persoană desemnată de conducerea instanţei, grupuri cărora li se va facilita, in limita posibilităţilor, vizitarea zonelor de interes care prezintă relevanţă pentru activitatea vizitatorilor urmând a li se explica atât circuitul unui dosar în instanţă, cât şi etapele procesuale care trebuie parcurse până la soluţionare.

Totodată, în cadrul evenimentului, vor fi distribuite participanţilor o serie de broşuri elaborate de Consiliul Superior al Magistraturii.

In situaţia în care există unităţi de învăţământ interesate să participe la acest eveniment cu grupuri organizate de elevi sau de studenţi, acestea urmează să formuleze cereri în acest sens, până cel târziu la data de 24.10.2019, ora 13,00, în vederea programării vizitelor, pentru buna desfăşurare a evenimentului. Cererile pot fi depuse la registratura Tribunalului Iaşi (program cu publicul: de luni până vineri, între orele 9,00 — 13,00) sau pot fi transmise prin e-mail (la adresa: tr-iasi-infoajust.ro) sau prin fax (la nr. 0232.219.660).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here