Vrea să fie primar la Negrești-Vaslui. Fiica, arestată pentru sprijinirea unui interlop; fiul, traficant de droguri; el, colaborator al Securității

Foto: Facebook

Afaceristul Liviu Scafaru din Negreşti (Vaslui) şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de primar al oraşului, din partea PMP, după ce în anul 2012 a candidat pentru un post de deputat din partea PP DD.

 

Liviu Scafaru a fost declarat colaborator al fostei Securităţi de CNSAS în anul 2013, după ce cu un an înainte, cu ocazia depunerii candidaturii la alegerile parlamentare, declarase pe propria răspundere că nu a avut legătură cu fosta Securitate, scrie „Adevărul”.

 

Afaceristul a contestat decizia în instanţă, însă judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au menţinut hotărârea CNSAS, Scafaru fiind declarat colaborator al Securităţii. Afaceristul a atacat sentinţa, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo unde dosarul se află în faza prealabilă a judecăţii recursului.

 

De-a lungul anilor, membrii familiei Scafaru din Negreşti a ţinut capul de afiş a nenumărate scandaluri, fiind acuzat că face legea în zonă cu pumnul. Niciodată însă nu a fost găsit vinovat pentru vreo faptă cu violenţă. În campania electorală din 2012 a fost implicat într-un incident, fiind acuzat că în timpul unui miting electoral ar fi ameninţat cu pistolul câţiva săteni care participau la un miting electoral.

 

Nu a ajuns în Parlament, însă un an mai târziu a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Pentru că fapta nu a fost considerată una cu un grad ridicat de pericol social, Liviu Scafaru a scăpat doar cu o amendă administrativă în cuantum de 1.000 de lei!

 

Fiica lui Scafaru a ținut prima pagina a ziarelor mult timp pentru relația sa cu un interlop închis la Iași

Liviu Scafaru are copii şi amândoi au ajuns după gratii. Fiul, Marius Mihai Scafaru, a fost arestat în 2006 fiind ulterior condamnat definitiv pentru trafic de droguri. Fiica, Alina Scafaru, avocată în cadrul Baroului Vaslui, a fost arestată în 2015 şi condamnată de o primă instanţă la doi ani de închisoare cu executare, după ce a încercat să mituiască un gardian din cadrul Penitenciarului Iaşi, pentru a introduce în puşcărie telefoane mobile şi alcool iubitului ei, interlopul ieşean Florin Rotariu, zis Cap de Porc.

 

(Sursa: adevarul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here