Voucherele de vacanță vor putea fi ridicate începând cu 1 iulie! Amenzi uriașe pentru vânzarea lor

Specimene de tichete de vacanta pot fi vazute marti 21 Februarie 2017, in biroul ministrului Turismului, in timpul unui interviu acordat de acesta agentiei de stiri Mediafax, la sediul ministerului din Bucuresti. MARIAN ILIE/MEDIAFAX FOTO

Voucherele de vacanţă vor fi acordate, de la 1 iulie 2017, pe suport electronic, vor fi nominale, iar persoanele care îşi vând tichetul altora sunt pasibile de amenzi ce pot echivala cu până la 14 salarii minime brute, se arată în proiectul de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului privind acordarea tichetelor de vacanţă, postat în consultare publică pe site-ul Ministerului Turismului.

Proiectul de act normativ prevede totodată că impactul bugetar anual determinat de acordarea acestor tichete este de estimat la 1,73 miliarde lei, calculat la valoarea unui salariu minim brut pe economie, de 1.450 de lei.

Prin Programul de Guvernare 2017-2020, Guvernul României s-a angajat că „toţi salariaţii din sistemul public vor beneficia anual, începând cu 2017, de un tichet de vacanţă egal cu valoarea salariului minim brut din acel an“.

Mai mult, tot în cadrul documentului Program de Guvernare 2017-2020 anterior citat, „măsurile urmărite de Guvern vor conduce la creşterea numărului de locuri de muncă şi astfel la păstrarea forţei de muncă în România“.

Voucherele de vacanţă vor fi emise pe suport electronic şi pot fi alimentate exclusiv cu valoarea nominală a tichetelor acordate de către angajator şi pot fi utilizate doar pentru achiziţionarea de servicii turistice în unităţile afiliate, se stipulează la articolul 2, alineatul 22 al actului normativ.

Proiectul de act normativ privind modificarea şi completarea OUG privind acordare voucherelor de vacanţă se va afla în consultare publică pe site-ul Ministerului Turismului până la data de 7 iunie, iar observaţiile şi propunerile pot fi transmise la ministerul de resort.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here