Vom scăpa de roaming pe data de 15 iunie!

Începând cu data de 15 iunie 2017, cetăţenii din întreaga Uniune Europeană îşi vor putea folosi dispozitivele mobile în timpul călătoriilor lor pe teritoriul Uniunii Europene, la aceleaşi tarife de care beneficiează în ţara lor.

Astfel, după ce Parlamentul, Consiliul şi Comisia Europeană au convenit la începutul lunii aprilie asupra modalităţilor de reglementare a pieţelor angro de roaming, tarifele de roaming vor fi plafonate la 3,2 eurocenţi/minut pentru apeluri şi la 1 eurocent/SMS, urmând ca, în ceea ce priveşte transferul de date mobile, costul acestora să fie plafonat la 0,05 euro pentru fiecare Mb de date consumat.

Atunci când călătoriţi într-o ţară străină şi efectuaţi sau primiţi un apel, trimiteţi un mesaj sau navigaţi pe internet de pe telefonul mobil sau de pe un alt dispozitiv cu ajutorul unei cartele SIM din ţara dumneavoastră de origine, utilizaţi serviciile de roaming. Operatorul din ţara dumneavoastră de origine plăteşte operatorul din ţara străină pentru utilizarea reţelelor sale. Tariful plătit între operatori se numeşte tarif cu ridicata pentru servicii de roaming. Acesta reprezintă un cost pentru operatorul din ţara de origine şi, prin urmare, afectează facturile finale plătite de consumatori.

Începând cu 15 iunie 2017, veţi putea să vă folosiţi dispozitivul mobil atunci când călătoriţi în UE la aceleaşi tarife ca în ţara de origine, cu alte cuvinte, să beneficiaţi de roaming la tarife naţionale, în limita politicilor de utilizare echitabilă ale operatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here