Visul de-o viaţă a adus împăcarea la CSMS. Şansă incredibilă pentru Iaşi să joace în cupele europene

Prunea, Chirica şi Napoli se află de aceeaşi parte a mesei
În timp ce Timişoara, Pandurii şi ASA Târgu Mureş au fost doborâte de criza financiară, la Iaşi e boierie. Cum, deodată, a apărut o şansă mare ca echipa de Liga I să joace în cupele europene, conducerea echipei şi a Primăriei au făcut pace. Anterior, preşedintele Prunea a dat de pământ cu Chirica, dar apoi şi-a cerut scuze.

 Combatanţii din taberele echipei de primă ligă s-au întâlnit şi s-au împăcat, cel puţin deocamdată.

 

„Fumigene“ aruncate de Prunea

În sezonul regulat, CSMS Iaşi a avut o prestaţie destul de bună, fiind la un pas de intrarea în play-off. Remiza de la Steaua a trimis însă Iaşul în play-out, iar de atunci au început să apară problemele. CSMS a pierdut cu CFR Cluj, scor 0-2, iar după succesul de la Ploieşti, cu Petrolul, a venit înfrângerea de acasă, cu FC Voluntari, scor 0-1. După acest ultim meci, preşedintele Florin Prunea şi antrenorul Nicolo Napoli, a căror contracte expiră în vară, au anunţat că nu mai vor să continue la Iaşi.

 

Adevărata problemă a fost faptul că Florin Prunea a refuzat orice discuţie cu primarul Mihai Chirica, iar de aici până la scandal nu a fost decât un pas. Mai mult, Prunea a pus presiune pe Chirica, prin declaraţii grave şi chiar prin atacuri directe la municipalitate. Asta în condiţiile în care în conturile clubului au intrat recent 1,1 milioane de lei, iar datoriile sunt aproape pe zero, iar clubul nu va avea probleme cu licenţierea.

 

Locul 7 merge în Liga Europa

Declararea intrării în insolvenţă a clubului ASA Târgu Mureş a schimbat brusc atitudinea preşedintelui executiv al grupării din dealul Copoului, care şi-a dat seama de oportunitatea imensă pe care o are Iaşul de a juca în cupele europene. „Chiar dacă am ratat de puţin intrarea în play-out, s-ar putea ca echipa să meargă în cupele europene şi din play-out. Eu am spus mai demult şi se pare că am dreptate. Locul 7 va juca în cupele europene pentru că ASA Târgu Mureş a intrat în insolvenţă. S-ar putea chiar şi locul 8 să aibă drept de joc în Europa League dacă un alt club din play-off va rămâne fără licenţă pentru cupele europene. Am spus de mai multe ori că ne dorim să terminăm pe locul 7, chiar dacă obiectivul nostru este o clasare în primele nouă echipe. Aş rămâne la Iaşi dacă jucăm în cupele europene. Pentru mine ar fi o încununare a muncii depuse în ultimii ani împreună cu această echipă”, a spus Florin Prunea.

 

Pacea de la Palatul Roznovanu

Zilele trecute, fotbaliştii şi conducerea clubului ieşean au mers să discute cu primarul interimar Mihai Chirica, chiar la Palatul Roznovanu. Oficialii formaţiei ieşene au promis că vor face tot posibilul pentru a duce echipa în cupele europene la finalul acestui sezon, în timp ce Chirica le-a transmis lui Prunea şi lui Napoli că sunt doriţi la Iaşi şi în sezonul viitor.

„Am depus licenţa pentru UEFA şi vrem să luptăm pentru acest obiectiv, chiar dacă nu va fi simplu. Iaşul este cel mai frumos oraş din ţară şi merită să joace în cupele europene, mai ales că este singurul mare oraş din România care nu a participat la o astfel de competiţie“, a menţionat Florin Prunea, care şi-a cerut scuze pentru atacurile din urmă cu o săptămână: „Am avut o ieşire nervoasă şi mi-am cerut scuze. La final de contract voi face o analiză şi voi lua o decizie. Important este ca jucătorii şi antrenorii să rămână, preşedinţi se mai găsesc.“

 

Napoli, aproape să rămână

Antrenorul Nicolo Napoli a menţionat că nu mai este convins să plece, cum anunţase şi elo anterior, şi că va lua o decizie la sfârşitul campionatului: „Acum trebuie să ne concentrăm pe meciurile care mai sunt de jucat şi să vedem pe ce loc vom termina la finalul campionatului. Este o muncă dificilă. Vom vedea la final ce am reuşit cu echipa şi apoi voi lua o decizie. Suntem concentraţi pentru finalul campionatului, să terminăm pe un loc cât mai bun posibil, iar apoi vom vedea ce avem de făcut“, a zis Napoli.

 

Chirica diplomatul

La rândul său, Mihai Chirica a declarat că prioritară este prelungirea contractelor cu jucătorii ale căror angajamente expiră la vară. “Am o relaţie bună cu domnul Prunea şi îi mulţumesc pentru că a rămas la Iaşi, în condiţiile în care a fost dorit şi de alte cluburi din ţară. Voi face tot posibilul ca imaginea fotbalului şi sportului ieşean să rămână una pozitivă. Îi mulţumesc şi antrenorului care şi-a folosit experienţa de sportiv adevărat, atunci când a preluat echipa, când nu era tocmai una bine pusă la punct şi i-a îmbunătăţit imaginea. Pentru început trebuie să renegociem contractele cu acei jucători care doresc să continue la echipa de fotbal a Iaşiului. E valabil pentru toţi cei care vor să lupte alături de această echipă, atât pentru jucători, cât şi pentru antrenori şi restul staff-ului”, a declarat Chirica.

 

Şanse mari să rămână şi stranierii

 

 

Mitic este recunoscut pentru ambiţia de pe teren

 

Cei cinci jucători aflaţi la final de contract, Branko Grahovac, Alessandro Caparco, Bojan Golubovic, Lukacs Bole şi Milan Mitic, plus Gomo Onduku, ce trebuie să revină la echipa de la care a fost adus în vară, au şanse mari să continue la Iaşi şi sezonul viitor. „Am demarat discuţiile privind prelungirea contractelor cu jucătorii aflaţi la final de contract. Îi înţeleg într-un fel pe fotbaliştii străini cu care am discutat şi care se lasă greu, dar am încredere că vor rămâne la Iaşi“, a conchis Prunea.

 

CITEȘTE ȘI

Prunea şi Napoli aruncă în aer liniştea de la CSMS Iaşi
EXCLUSIV. NAPOLI A MINȚIT: pariurile sale, jucate în România
Prunea a dat lovitura: a câştigat procesul cu FRF. Vezi ce sumă de bani trebuie să primească

 

Nu sunt probleme cu banii

Oficialii formaţiei ieşene au precizat că jucătorii sunt cu salariile la zi. „Din punct de vedere financiar, la noi nu sunt probleme cu salariile, care sunt achitate la zi. Zilele trecute, Fundaţia Sportului Ieşean a virat o sumă de bani în contul clubului şi băieţii şi-au încasat salariile pe luna februarie. Şi cu datoriile la stat suntem la zi. Noi vom lua licenţa pentru cupele europene”, a declarat Prunea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here