Viorel Blăjuț acuză consilierii PSD de non-combat și cere demisia lui Chirica

Prim-vicepreședintele organizației municipale a PSD Iași, Viorel Blăjuț, ia atitudine față de blatul dintre primarul Mihai Chirica și consilierii locali din propriul partid. Într-o postare făcută pe contul personal de facebook, Blăjuț le cere consilierilor locali ai PSD să-și facă datoria față de cetățeni și să renunțe la înțelegerile ascunse cu Mihai Chirica. Viorel Blăjuț îl catalogează pe Chirica drept ”un măr găunos care a decredebilizat Iașul” căruia acum PSD îi spală imaginea. Blăjuț cere totodată demisia primarului și spune că este necesar ca cei cinci consilieri PSD să se alăture demersului de înființare a unei comisii de analiză a modului în care a fost gestionat patrimoniul public sub conducerea lui Mihai Chirica. Declarațiile lui Blăjuț apar în contextul dezvăluirilor publicate de 7IAȘI prin care am arătat cum liderul consilierilor PSD, Bogdan Crucianu, blochează o comisie a Consiliului Local care ar trebui să analizeze modul în care a fost înstrăinat patrimoniul public al Municipiului Iași. Crucianu este unul dintre beneficiarii metodelor patentate de Chirica de a devaliza patrimoniul orașului, fiind într-un edivent conflict de interese în această chestiune. Crucianu a confiscat votul consilierilor PSD în interesul lui Mihai Chirica, deși la nivelul organizației județene a PSD există o decizie de necolaborare cu actualul primar. Iată mai jos postarea integrală prim-vicepreședintelui PSD Iași, Viorel Blăjuț.

”Ieșenii trebuie să știe cum a fost gestionat patrimoniul municipiului nostru. Scandalurile despre afacerile imobiliare în care a fost implicat primarul Mihai Chirica, anchetele începute de instituțiile statului (DNA sau DIICOT) privind modul ilegal în care a fost înstrăinat patrimoniul Iașului îi îndreptățește pe ieșeni să vadă dimensiunea furtului de la Primăria Iași. Fiindcă una e să achiziționezi un capsator cu 80 de lei, când el costă în realitate 2.50 lei și alta e să dai teren din patrimoniul orașului gratuit sau prin diverse scheme, unor indivizi care nu aduc niciun venit în bugetul local.

Ideea unei comisii a Consiliului Local Iași care să analizeze modul cum a fost gestionat patrimoniul municipalității e bine venită. Aș fi fost mândru dacă liderul de grup al PSD ar fi început acest demers, dar acum aflu că nici măcar nu îl susține, iar primarul Chirica, își acoperă ilegalitățile prin el.

Vorbesc în numele meu și nu al partidului în care activez (PSD) și mă îngrijorează faptul că liderul nostru din CL Iași se apleacă când Chirica îi întinde telefonul și dintr-o dată își schimbă opinia și consideră că patrimoniul Iașului nu a mai fost jefuit de acest individ cercetat de DIICOT sau DNA.

Eu însă, nu mă las! Patrimoniul cultural al Iașului este de neprețuit, iar acum când ne apropiem de ziua în care sărbătorim la Iași Unirea Principatelor Române, parcă nu-mi vine să țopăi alături de Chirica, prins în horă, mânat de idealurile că unde-s doi puterea crește. Un măr găunos le strică și pe celelalte, așa că n-o să mă vedeți pe mine că mă bat pe spate cu individul care a jefuit orașul nostru, chiar dacă din rațiuni cojuncturale trebuie să mimăm o uniune forțată. Acest om a făcut de râs Iașul, l-a decredibilizat prin faptele sale de corupție în fața instituțiilor europene și a aruncat comunitatea noastră într-un colț. Din aceste motive eu mă încăpățânez să-i cer demisia.

Ce facem noi acum? În loc să-i facem vânt pe scări din Palatul Roznovanu, pentru că și-a pierdut credibilitatea ocupării unei astfel de demnități, noi îl spălăm din cap până-n picioare și-l proțăpim înapoi în scaunul de primar? Îi rog respectuos pe cei cinci consilieri locali care reprezintă PSD, să-și facă datoria față de cetățeni și să le spună ce s-a întâmplat cu adevărat, cu patrimoniul Iașului. Dacă a fost sau nu jefuit de mafia patronată de primarul Chirica?”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here