Violator arestat la Hârlău

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, judeţul Iaşi, la data de 03.08.2021, au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 zile faţă de inculpatul G.G.G. pentru săvârşirea infracţiunii de Viol, faptă prevăzută de art. 218 alin. (1) Cod penal.

Din probatoriul administrat până la acest moment procesual rezultă suspiciunea rezonabilă că:

– în noaptea de 25/26.07.2021, inculpatul G.G.G. a pătruns fără drept în imobilul unde locuieşte persoana vătămată R.M. iar prin constrângere şi folosirea fortei, aplicându-i multiple lovituri în zona feţei şi a corpului, a întreţinut un raport sexual normal cu aceasta, victima necesitând 6-7 zile de îngrijiri medicale.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău a admis propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here