[VIDEO] Carantina la Iași: polițiști beți în vila unui milionar. Dosar penal pentru patronul Romconfort

Marți seară, doi polițști de la Poliția Municipiului Iași, Ioan Meucă și Viorel Bișog, au mers la băut acasă la prietenul lor, Romeo Grigoriu, patronul firmei de mobilă Romconfort, care locuiește într-o vilă în Galata @ Au băut și au început să facă scandal, motiv pentru care au intrat în conflict cu o familie care locuiește într-un bloc situat lângă casa lui Grigoriu @ A fost chemată Poliția prin 112 @ Din foișorul în care se aflau la băut cei doi polițiști și Grigoriu, familia Ciochină a primit amenințări cu moartea @ Totul a degenerat, până la urmă, Grigoriu s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis iar Bișog este anchetat pentru distrugere

 

Scandal monstru urmat de dosare penale noaptea trecută la Iași. Rușinos este că în acest scandal au fost implicați și doi polițiști de la Poliția Municipiului Iași care au avut un comportament nedemn de uniforma pe care o poartă. Astfel, aseară, polițiștii Viorel Bișog și Ioan Meaucă de la Poliția Municipiului Iași au mers la băut acasă la prietenul lor Romeo Grigoriu, patronul firmei de mobilă Rom Confort. Cei doi polițiști se aflau în timpul liber. Grigoriu, locuiește într-o casă situată în cartierul Galata. Cei trei stăteau la băut într-un foișor și au intrat în conflict cu vecinii, familia Ciochină care locuiește la blocul situat lângă casa lui Grigoriu.

Familia Ciochină, adică mama și tatăl polițistului Bogdan Ciochină de la Rutieră, i-a rugat pe cei trei să nu mai facă gălăgie, moment în care asupra lor s-a revărsat un val de amenințări și injurii care veneau din foișorul unde se aflau polițiștii și Grigoriu. Bogdan Ciochină se afla acasă la părinții săi când a izbucnit incidentul. „Tatăl meu a fost amenințat cu moartea. Se auzeau amenințări de genul <Moșule tu n-ai treabă?>. O să vă dăm foc”, ne-a povestit Bogdan Ciochină.

După aceea, familia Ciochină și-a dat seama că amenințările veneau din partea celor doi polițiști. Gabriela Ciochină, mama lui Bogdan Ciochină, a sunat la 112 iar la scurt timp a și apărut un echipaj de poliție de la Secția 6 din municipiul Iași. Am primit înregistrări legate de incidentul de aseară, înregistrări care arată limbajul suburban folosit de polițiști și de Grigoriu, împotriva familiei Ciochină.

S-a urcat băut la volan

Până să vină polițiștii solicitați prin 112, Grigoriu s-a urcat la volanul mașinii sale să o mute. Asta în condițiile în care era băut. Cel mai probabil și-a mutat mașina pentru a le face loc polițiștilor să plece. Momentul a fost filmat. Însă, mașina era mutată când polițiștii chemați prin 112 tocmai veneau, iar agenții au apucat să vadă că o persoană cobora de la volanul mașinii lui Grigoriu. În zadar, cei Bișog și Meucă au încercat să-l apere pe prietenul lor Grigoriu încercând să-i convingă pe cei de la Secția 6 că afaceristul nu era la volan. În final, polițiștii au stabilit că Grigoriu se afla la volan, l-au condus și l-au condus la Poliția Rutieră și l-au dus și la spital unde i-au recoltat probe biologice. Astfel, Grigoriu s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sun influenața băuturilor alcoolice. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde a fost depistat un autoturism, de la volanul căruia ar fi coborât un bărbat care s-ar fi deplasat în curtea unui imobil și care a fost identificat ulterior în persoana unui bărbat, de 53 de ani. Acesta ar fi declarat faptul că autoturismul ar fi fost condus de un alt bărbat, de 39 de ani. Cei doi bărbați au fost testați cu aparatul alcooltest, stabilindu-se faptul că bărbatul de 53 de ani se afla sub influența băuturilor alcoolice, în urma testării sale rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările continuă’’, ne-a transmis IPJ Iași.

Bișog, polițist agresiv

Totul a degenerate, iar Bișog a început să se poarte la fel ca Grigoriu. Bișog și Grigoriu erau deranjați de faptul că întregul incident este filmat. De aceea, Bișog i-a smuls telefonul din mână lui Bogdan Ciochină și l-a aruncat. Același Bișog a lovit-o și pe prietena lui Bogdan Ciochină care era de asemenea prezentă. Fata va depune plângere penală pentru lovire dar până atunci va fi  cercetat pentru că i-a distrus telefonul lui Bogdan Ciochină. ‘’De asemenea, la fața locului a venit un alt bărbat, de 52 de ani, care l-ar fi împiedicat pe  bărbatul de 39 de ani să filmeze, acesta scăpându-și telefonul mobil, fapt pentru care a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere’’, ne-a mai transmis IPJ.

Meaucă a luat-o pe arătură. A primit avertisment

Panicat, polițistul Meucă a sunat de asemenea la 112 reclamând că nu poate părăsi locuința lui Grigoriu, deoarece este filmat și agresat fizic. A ajuns la fața locului un alt echipaj de poliție care a constatat ca Meaucă exagera, în schimb a primit avertisment pentru că nu avea asupra lui declarația pe proprie răspundere pentru părăsirea domiciliului, în baza ordonanțelor militare.

La data de 7 aprilie a.c., am fost sesizați prin apel unic de urgență 112, cu privire la faptul că un grup de persoane tulbură liniștea publică, pe raza municipiului Iași. Ulterior, un alt bărbat de 34 de ani a apelat numărul unic de urgență 112, sesizând faptul că nu poate părăsi un imobil din municipiul Iași, din cauza unor persoane care l-ar fi filmat fără acordul său și l-ar fi agresat fizic. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar în urma verificărilor efectuate, bărbatul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020’’, a mai arătat IPJ.

De asemenea cei trei scandalagii au fost amendați pentru tulburarea liniștii și ordinii publice iar la nivelul IPJ a fost demarată o anchetă internă. ‘’Totodată, în urma activităților desfășurate, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 61/1991 pentru nerespectarea unor norme de conviețuire socială, o ordinii și liniștii publice, iar la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au fost dispuse verificări cu privire la comportamentul persoanelor implicate, având în vedere faptul că trei dintre acestea sunt polițiști din cadrul Poliției Municipiului Iași, aflați în timpul liber’’, se mai arată în răspunsul primit de la IPJ.

Meaucă alte probleme cu alcoolul

Este ciudat că Meucă este încă polițist în cadrul IPJ în condițiile în care în anu 2008 pe când era polițist la Hârlău s-a urcat băut la volan și a provocat un accident rutier. În urma accidentului au rezultat cinci victime. La momentul respectiv Meaucă și-a dat demisia.

Grigoriu alte probleme penale

Într-o ediție anterioară am arătat că Viorel Grigoriu a fost arestat de procurorii DIICOT Vaslui în anul 2017, fiind acuzat de evaziune fiscală. Firma lui Grigoriu a fost verificată în mai multe rânduri de inspectorii ANAF și s-a constatat că acesta a eludat plata taxelor și impozitelor către stat folosind facturi false procurate de la țigani. Contactat telefonic, Grigoriu a refuzat să comenteze incidentul de aseară.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here